Populære sporter
All sport
Vis alt

Spår gjennombrudd for 24-åringen etter tøffe år: – Kommer til å markere seg

Publisert 05/09/2023 klokken 17:34 GMT+2

Tobias Svendsen (24) har vært et stort talent fra ung alder. Nå skal Odd forsøke å få ut potensialet til den offensive midtbanespilleren.

Rådførte seg med broren før klubbyttet: – Jeg trengte noe nytt

Tobias Svendsen fikk sin debut for Odd mot Vålerenga, kun to dager etter at han hadde signert for skiensklubben.
– Jeg merket at det var mye nytt. Jeg må bli bedre kjent med gutta, spillestil og alt det der, men det var gøy å hoppe ut i det, sier moldenseren til Discovery.
Nå gleder han seg til å få gradvis mer tillit i svart og hvitt utover høsten.
– Jeg gleder meg veldig. Jeg tror det blir en fin match, men jeg må være tålmodig. Det er mange gode spillere her, så jeg må komme meg inn i det. Jeg har ikke hatt så mye kamptrening i det siste, så jeg skal være tålmodig og jobbe hardt, fortsetter han.
Saken fortsetter under.
picture

Se høydepunktene: Frisparkperle sikret Odd-seier

Trengte noe nytt

Men selv om han mener tålmodighet er en nøkkel, fikk han tillit fra start allerede den påfølgende runden, da Sandefjord stod på motsatt banehalvdel.
Dermed virker det som at han allerede nå er tiltenkt en større rolle i Pål Arne «Paco» Johansens Odd enn den han hadde i Lillestrøm.
Det var også en viktig grunn til at han valgte å forlate Åråsen i augustvinduet.
– Jeg hadde vært i Lillestrøm i tre år og var på utgående kontrakt, så jeg følte at jeg kanskje trengte noe nytt. Jeg hadde den samme rollen der ganske lenge, og jeg hadde vært i dialog med Odd en god stund, forklarer Svendsen, som er lillebror til tidligere Odd-spiller Sander Svendsen.
– Regner med at du har rådført deg litt med broderen?
– Ja, han har bare gode ord å komme med, smiler 24-åringen.
picture

Tobias Svendsen og Sander Svendsen i aksjon for Molde tilbake i 2016.

Foto: NTB

Åpnet opp om angstproblemer

Tobias Svendsen har lagt noen tøffe år bak seg.
I mai 2021 åpnet han opp om mentale utfordringer, der han i et intervju med Romerikes Blad fortalte ærlig og åpent om angstproblemene som har hengt over han helt siden han var 15 år gammel.
Svendsen holdt problemene skjult for omverden.
– Det er ingen som har visst noe som helst. Først trodde jeg at dette var noe jeg skulle fikse selv. Også tenkte jeg at dette var noe ingen kom til å skjønne noe av, og at det ikke var noe jeg kunne få hjelp til å løse. De tre første årene fra 2016 til 2018 var soleklart verst. Det var ganske tunge og brutale år, fortalte Svendsen i det lange og fyldige intervjuet med lokalavisen.

Ta det neste steget

Tobias Svendsen har vært et stort talent lenge, men det er lenge siden han har vært fast i en startellever. Han fikk bare starte tre Eliteserie-kamper for LSK i 2023, og i fjor startet han kun én seriekamp.
Men talentet og potensialet har alltid vært ubestridt, og hans nye trener tror han nå har kommet til rett klubb for å ta det neste steget.
– En klubb som Odd er ganske bra på det. Det samme skjedde jo med broren hans, Sander, som fikk fart på karrieren. Det har vi gjort med flere spillere, som Mikael Norø Ingebrigtsen og Josef Baccay, sier Pål Arne «Paco» Johansen til Discovery.
«Paco» peker også på at klubben har sendt en rekke lignende spillere ut til den store verden de siste årene, deriblant Conrad Wallem til tsjekkiske Slavia Praha tidligere i sommer.
– Hvordan ser dere for dere å bruke Svendsen på best mulig måte?
– Først og fremst handler det om tillit, ro og det å gi han en tydelig rolle i laget. Tobias er en offiensiv midtbanespiller, så er tanken å lure han inn i mellomrommet. Der tror vi at vi kan få best mulig ut av potensialet hans. Han kommer til å markere seg framover, forklarer Odd-treneren.
«Paco» har tidligere trent Tobias Svendsen på aldersbestemte landslag, så de to kjenner hverandre godt fra før.
– Jeg vet hvordan han er, men jeg forventer ikke å gå noe gratis bare fordi jeg kjenner han, smiler Svendsen til Discoverys utsendte.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame