Torsdag kom beskjeden om at Eliteserie-starten utsettes til 2. mai på grunn av frykt for spredning av koronaviruset. All toppfotballaktivitet ble stoppet i første omgang til 15. april 2020.
Dette kan bety reduserte inntekter og flere klubber har allerede uttalt at de kan komme til å måtte permittere spillere. Mandag skal klubbene igjen ha telefonmøte, men denne gang er det økonomien som står på agendaen.
Eliteserien
Utestenger supporter etter rasistiske tilrop – roser Vikinghordene
14 TIMER SIDEN
– Diskusjonstema nå er hvordan klare å komme seg gjennom krisen og hvilke steiner vi skal snu for å redusere kostnadene. Klubbene er jo både små og store bedrifter, og når inntektene forsvinner så kan kassen bli tom. Vi skal diskutere felles tiltak rundt det. Man lærer av hverandre og vi ønsker å bidra til mest mulig felles løsninger der det er mulig. Det er naturligvis individuelle klubber som er enkeltbedrifter, så vi skal ikke bestemme hva de skal gjøre, men vi gir råd og har tett kontakt med Niso, forteller Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball, til Eurosport.
Han viser til Danmark hvor regjeringen har lansert flere hjelpetiltak for danske virksomheter.
– Det jobbes med myndighetene, NFF og NIF for å bedre rammebetingelsene. Blant annet bortfall av arbeidsgiveravgift, utsette betaling av offentlige avgifter og økonomisk støtte slik som i Danmark hvor staten har garantert for støtte for publikumssvikt på arrangementer, sier han før han legger til:
– Man ser for eksempel hvordan reiselivssituasjonen og kulturlivet er, det kommer ikke noen på de arrangementene, så det er en alvorlig situasjon. Derfor er det viktig med det fellesskapet og de tiltakene der det er mulig.

– Krevende

Daglig leder i Strømsgodset, Dag Lindseth Andersen, sa til Eurosport fredag dette om de økonomiske konsekvensene for Godset:
– Vi balanserer allerede på en knivsegg økonomisk, og så kommer dette i tillegg. Det er en krevende situasjon.
– De som hadde det tøft fra før og ikke hadde mye i kassen, og så går inn i en sånn tøff krise, merker det umiddelbart. Så er det klubber som har en god økonomi som ikke merker det så godt. Men samlet sett for toppfotballen, som har mange ansatte og hvor nesten 50 prosent er personalkostnader, så sier det seg selv at det er krevende. Vi prøver til beste evne å bistå sammen med NFF for å gjøre de riktige tingene, sier Øverland.
Planene om å gjennomføre Eliteserien og OBOS-ligaen i 2020 ligger fortsatt til grunne.
– Overordnet ligger fortsatt planene på at Eliteserien og OBOS-ligaen starter slik vi har gått ut med. Plan B er at vi kommer til å klare å gjennomføre Eliteserien i 2020, selv om det viser seg at vi må skyve på starten, sier Øverland.
Sett denne?

Nedre halvdel: Derfor bør du ha Bamba på laget ditt

Eliteserien
Dårlig skadenytt for nøkkelspillere
21/09/2021 PÅ 17:00
Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
20/09/2021 PÅ 19:00