• Se Fotballkveld søndag fra klokken 21:00 på discovery+ og ESN
Rosenborg - Bodø/Glimt 0-0
72 prosent ballinnehav, 220 flere pasninger enn Rosenborg og 2-4 i cornere var fasit for Bodø/Glimt etter de første 45 minuttene på Lerkendal.
Eliteserien
Har slått tilbake etter Molde-tapet: – Bodø/Glimt er ikke friskmeldt
7 TIMER SIDEN
– De spiller ut Rosenborg etter alle kunstens regler. Det er fullstendig overkjøring. En maktdemonstrasjon, var ordene Discovery-ekspert Joacim Jonsson brukte etter den målløse førsteomgangen i Trondheim.
Rosenborg hevet seg betraktelig i den andre omgangen, og utover i den siste fasen av kampen jevnet oppgjøret seg litt mer ut.
I 11 minusgrader og en småfrossen Lerkendal-matte var det tydelig at Bodø/Glimt ikke helt klarte å få i gang det karakteristiske finspillet som vi har sett fra de gulkledde de siste årene.
Det var liten tvil om at Bodø/Glimt var det beste laget i Trondheim, men RBK forsvarte seg med nebb og klør, og var overhodet ikke ueffene på eget frossent gress.
Saken fortsetter under videoen.

Klar beskjed fra Glimt-fansen – Koteng ordknapp om Knutsen

Snytt for straffe

Kvarteret før slutt ropte alle de hvitkledde aktørene på Lerkendal, inkludert benk, spillere og hjemmesupportere, på straffe da ballen helt tydelig traff armen til Alfons Sampsted etter en heading av Dino Islamovic.
– Der blir Rosenborg snytt for straffe! Den er soleklar, utbrøt Discovery-ekspert Bernt Hulsker i Fotball Direkte.
Åge Hareide var like krystallklar som Lerkendal-matta etter kampen.
Saken fortsetter under videoen.

Hareide om straffesituasjonen: – En skandale

– Det burde ikke endt 0-0 her, for vi ble klart snytt for straffe. Det er skandale av dommeren, og det skal ikke skje, sa han til Discovery.
– Det er irriterende fordi gutta legger ned en god jobb i dag. En skandale at han ikke ser det. Tungt at vi kun får med oss ett poeng etter at noe sånt skjer, la Hareide til.
Se situasjonen her. Saken fortsetter under videoen.

Klar tale fra ekspertene: – Rosenborg snytt for straffe!

– Et steg i riktig retning

Bodø/Glimt får dermed med seg ett poeng, men gullfesten lar vente på seg enn så lenge. For Rosenborg sin del betyr det ene poenget at de fortsatt har heng på fjerdeplassen i Eliteserien.
– En vanskelig bane og krevende forhold, så dette var et steg i riktig retning, sa RBK-spiller – og tidligere Glimt-spiller – Erlend Dahl Reitan til Discovery etter kampen.
Glimt-kaptein Patrick Berg var godt fornøyd med lagets prestasjoner i den første omgangen, men legger ikke skjul på at det lugget i den andre.
– Vi tar tak i kampen og styrer det som skjer. Vi dominierer og kontrollerer uten å egentlig komme til de største sjansene. I den andre omgangen blir det litt mye fram og tilbake. Litt mange tekniske feil. Det var litt vanskelig å kontrollere spillet på dette føret, men sånn er det for begge lag, sa han til Discovery.
Det gjenstår to runder i Eliteserien, og Bodø/Glimt har fortsatt alt i egne hender. Knutsens gutter møter Brann på Aspmyra neste helg, der de – litt basert på Moldes resultater – kan sikre gullet. Glimt reiser til Mjøndalen i den aller siste runden.
Rosenborg på sine side avslutter sesongen hjemme på Lerkendal, der de møter Strømsgodset 12. desember. Til helgen skal trønderne kjempe om tre poeng mot nedrykkstruede Stabæk på Nadderud.
Se hva Kjetil Knutsen hadde å si etter kampen mot RBK:

Ikke overrasket over RBKs grep: – Jeg registrerer at respekten er der

Eliteserien
Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
27/06/2022 PÅ 13:59