Populære sporter
All sport
Vis alt

Profilen vraket Eliteserie-tilbud og valgte 3. divisjon: – Veldig fornøyd

Carl Henning Biørnstad

Publisert 20/05/2022 klokken 21:47 GMT+2

Den tidligere Eliteserie-spilleren Daniel Berntsen (29) er blitt en av 3. divisjons aller største profiler. Junkeren-spilleren, som står med 128 kamper i Eliteserien, kombinerer breddefotball med jobb hos sin tidligere arbeidsgiver Bodø/Glimt.

Daværende TIL-spiller Daniel Berntsen på vei til bortekamp mot Haugesund i 2021.

Foto: NTB

  • Lad opp til søndagens Eliteserie-kamper med Fotball Direkte fra kl. 17:00 på discovery+ og MAX!
Etter å ha vært innom Rosenborg, Fredrikstad, Djurgården, Vålerenga og Tromsø siden karrieren tok sats i Bodø/Glimt i 2010, er bodøværingen Daniel Berntsen nå tilbake der det hele startet for godt over tolv år siden.
29-åringen har flyttet tilbake til Bodø, men det er ikke for å spille for Norges beste lag de siste årene.
Daniel Berntsen har nemlig valgt å trappe ned fotballkarrieren, og er nå ansatt i akademiet til Bodø/Glimt. Samtidig som at han spiller 3. divisjonsfotball for Junkeren.

Tilbud fra Eliteserien

Til Discovery forteller kantspilleren, som også har en fortid fra en rekke aldersbestemte landslag, at familiens valg om å flytte til byen ble avgjørende.
– Det handler om at man har vært mye til og fra, og når familien skulle flytte til Bodø var det et greit valg. Jeg hadde det ikke i meg å spille på et høyt nivå uten familien, sier Berntsen.
Men det var ikke gitt at det ble som det ble for mannen som noterte seg for 23 kamper for Tromsø i Eliteserien i fjor.
– Jeg hadde egentlig tenkt til å spille på et høyere nivå enn 3. divisjon, og i januar takket jeg nei til et tilbud fra Eliteserien, men når alt kom til alt, så er jeg veldig fornøyd med denne løsningen, understreker Berntsen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Uavgjort mellom far og sønn Espejord: – Drar herfra i fred og fordragelighet

Glimtakademiet

Etter at Daniel Berntsen og familien flyttet tilbake til Bodø skrev den tidligere Bodø/Glimt-spilleren under på en amatørkontrakt med Junkeren i 3. divisjon, før han ble ansatt som spillerutvikler i Glimt-akademiet.
– I Glimt har jeg ansvaret for den individuelle oppfølgingen i akademiet, der det dreier seg om ungdommer mellom 15-19 år. Fotball har alltid vært livet. mitt, så det å kunne få bidra på den måten er veldig fint, sier Berntsen til Discovery.
– Hvordan ser framtiden ut i Bodø/Glimt?
– Glimt-framtiden ser lys ut. Det er mange bra unge spillere her, svarer 29-åringen.
picture

Daniel Berntsen i aksjon for Bodø/Glimt i 2014. Nå er han ansatt som spillerutvikler i klubben.

Foto: NTB

Utelukker ikke comeback

Etter at kontrakten med Tromsø løp ut ved årsskiftet, stod Daniel Berntsen uten klubb, men i Bodø fikk den tidligere Glimt-helten lov til å trene med Junkeren.
Slik ble det til at Berntsen signerte en amatørkontrakt med 3. divisjonslaget.
– Det er veldig fint å få muligheten til å spille i Junkeren. For meg har det ikke så mye å si om jeg spiller i Eliteserien eller i 3. divisjon, fotball er gøy uansett, meddeler han på telefon fra Bodø.
Det å velge bort Eliteserien og profflivet, var tøft, forteller Berntsen.
– Det var en forferdelig vanskelig avgjørelse å ta, og jeg kjenner jo fortsatt på at det er tungt å sitte og se på Eliteserien på TV uten å få lov til å være delaktig selv, ler han.
– Betyr det at du har lagt profflivet på hylla?
– Ikke nødvendigvis. Jeg tar det veldig som det kommer. Kommer det noe interessant, så skal jeg vurdere det, men akkurat nå er jeg veldig fornøyd med tingenes tilstand, svarer Berntsen.
Junkeren spiller i Norsk Tipping-ligaen avdeling 5, og ligger på en svært respektabel andreplass etter seks spilte kamper. De blåhvite tok seg også videre til 2. runde i cupen etter et heseblesende oppgjør mot Mjølner fra Narvik. Junkeren vant til slutt etter straffesparkkonkurranse.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame