«Brannus Horribilis», skriver BT-kommentator Anders Pamer og beskriver 2021 som sportsklubbens verste år i fredstid. På forsiden av papiravisen er ordene «Skammens sesong» slått stort opp.
Pamer og BT klarer ikke å finne noe positivt ved situasjonen i Brann akkurat nå, med et lite unntak for at klubben har begynt å bruke unge bergensere på banen.
«Brann har vært skandalenes klubb i norsk fotball, men dette året har toppet alt. Året som begynte med kraftig intern strid rundt skifte av banedekke på Brann Stadion, fortsatte med sparking av sportssjef og trener. Nachspielskandalen svertet Sportsklubben fullstendig. Og nå nedrykket til Grorud, Raufoss og de andre i 1. divisjon.", skriver avisens fotballkommentator.
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
7 TIMER SIDEN

Vibeke Johannesen etter nedrykket: – Må puste med magen

Krever oppvask

Bergensavisen har farget forsiden svart og kaller nedrykket «Den totale fortvilelsen». Sportsredaktør Tormod Bergersen bedyrer at «Joda Brann, dette kan bli verre!" , men at det også kan bli bedre dersom det kommer en skikkelig oppvask og man bytter ut sentrale folk i ledelsen.
«Det må bli en ny start, som i 2015. Klubben trenger sårt en ny driv, og nye folk som kan presentere planene på en troverdig måte. Det går som sagt ikke med dagens ledelse. Hvis de prøver på det, er jeg redd klubben synker ytterligere.", mener Bergersen.
Brann rykket onsdag kveld ned til OBOS-ligaen i en fotballkamp av det ekstreme slaget. 1-1 mot Jerv ga ekstraomganger med heftige seks mål, fulgt av en straffesparkkonkurranse der sørlendingene vant 8-7.
– Vi må rett og slett satse skikkelig for å komme opp igjen. Vi må ikke grave oss ned nå. Nå er vi nødt til å trykke på de riktige knappene for å få dette til, fortsetter Branns styreleder Birger Grevstad til Discovery.
På toppen av alt skjedde det mye omtalte nachspielet der Brann-spillere tok seg ulovlig inn på stadion og festet sammen med unge kvinner natt til 11. august. Politiet etterforsket to overgrepsanklager etter festen, og tre Brann-spillere som deltok på nachspielet, forsvant ut av klubben.
Sportslig ble sesongen også en katastrofe for nyetreneren Eirik Horneland og hans menn.
Nedrykket i 2021 er det andre på sju år. Sist gang var i 2014, og da maktet bergenserne å sprette rett opp igjen. Denne høsten har Brann skissert to mulige budsjetter – ett for OBOS-ligaen og ett for Eliteserien.

Taper 20 mill.

Nå må det ene skrotes.
– Jeg må makulere Eliteserie-budsjettet, og ta frem OBOS-budsjettet. Forskjellen er tyve millioner. Det er krevende for en klubb som Brann, men vi skal klare å jobbe oss gjennom det, sier daglig leder Vibeke Johannesen til Discovery.
Om sin egen stilling sier den daglige lederen at de nå er nødt til å ta noen runder på kontorene før de kan konkludere om hvem som blir med ned.
– Det er et tøft tidspunkt å spør om det der. For det tar på etter et slikt år, men jeg tror vi skal puste med magen og samle oss alle sammen, og så får vi vurdere fremtiden, men jeg vet hvertfall hva som skal til for fremtiden, og jeg vet det er gjort mye arbeid - og har mange riktige personer i riktige posisjoner.
(©NTB)

Taylor ønsket ikke å ta straffe: – Jeg hadde ikke selvtilliten

Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Uavgjort mellom Sandefjord og Tromsø etter sen scoring
I GÅR PÅ 19:32