Populære sporter
All sport
Vis alt

Molde-sjefen med klar Europa-beskjed: – Det kan vi ikke gjøre

Jonas Bergh-Johnsen

Oppdatert 06/08/2020 klokken 12:13 GMT+2

Molde-direktør Ole Erik Stavrum sier at Molde ikke kommer til å reise på bortekamp i Champions League-kvalifiseringen, dersom laget må i karantene etter retur til Norge.

Ole Erik Stavrum

Foto: Eurosport

MOLDE/OSLO (Eurosport.no):
– Det går ikke. Vi kan ikke reise til et land som gjør at vi må i karantene når vi kommer hjem, sa Molde-direktør Ole Erik Stavrum til Eurosport under onsdagens 5-0-seier mot Start.
Koronapandemien har som kjent hatt enorm påvirkning på fotballkalenderen. I august håper UEFA å gjennomføre de siste rundene og finalene i Europa League og Champions League.
Normalt ville regjerende seriemester Molde for lengst spilt kvalifisering til neste sesongs Champions League, men den kvalifiseringen begynner altså først 18. august. Molde starter i første kvalifiseringsrunde. Normalt deler UEFA lagene i to geografiske grupper før trekning. I år kommer koronasituasjonen i tillegg, og det er naturlig å anta at forbundet vil legge til rette for korte reiser.
Derfor tyder det aller meste på at at et av disse lagene blir Moldes første kvalifiseringsmotstander: Djurgården (Sverige), Riga (Latvia), Connah's Quay Nomads (Wales), Klaksvik (Færøyene), Kuopio (Finland), KR Reykjavik (Island, Flora Tallinn (Estland) og irske Linfield, dersom de slår Tre Fiori fra San Marino i den innledende runden.

Ikke hjemme- og bortekamp

Pandemien sørger for at det kun kan spilles én kamp. Molde håper på å få hjemmekamp, men kan ende opp med å måtte reise.
Og hva skjer da om motstanderlagets land er markert "rødt" på Folkehelseintituttets liste? Da må Molde-laget etter alt å dømme i karantene i ti dager når de kommer hjem igjen.
Det blir i så fall uaktuelt å reise, om man skal tro Molde-direktør Stavrum.
– Det kan vi ikke gjøre, sa han.
Lagene kan også bli enige om å spille på nøytral bane, eller i bortelagets hjemland, så lenge UEFA godkjenner det. Om et lag nekter å spille kampen, blir det diskvalifisert.
picture

Se høydepunktene: Molde - Start 5-0

Håper å unngå "røde" land

På Stavrums innboks hagler det inn med mailer fra UEFA om regler og protokoller som må følges i forbindelse med situasjonen. Han regner med at det europeiske fotballforbundet har kontroll, i tillegg håper han de har et datasystem som sørger for at lag fra "grønne land" møter lag fra land med tilsvarende status.
– Vi skal i utgangspunktet ikke bli satt opp mot land som er "røde", sa Stavrum.
Ting kan imidlertid endres fort. Stavrum trekker frem for eksempel Djurgården. Sverige er for øyeblikket "rødt" på FHIs oversikt, men flere svenske regioner kan muligens bli "grønne" før trekning. Samtidig kan enkelte av de andre motstanderne plutselig befinne seg i røde land.
Første runde trekkes ifølge Stavrum søndag klokken tolv.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame