Molde - Start 5-0
Med seks poeng opp til serieleder Bodø/Glimt før kampen mot Start var forutsetningene klare: Kun tre poeng hjemme var godt nok for Molde.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
På motsatt banehalvdel sto nedrykkstruede Start. Kristiansandlaget har hatt det knalltøft, men håpet nok å kunne bygge videre på 3-0-seieren mot Mjøndalen sist.
Det skulle imidlertid bli vanskelig mot et titteljaktende Molde-lag. To straffescoringer av Ohi Omoijuanfo, pluss nettkjenninger fra Ola Brynhildsen og Magnus Wolff Eikrem fastasatte sluttresultatet til 5-0.
Trener Erling Moe var kritisk til laget i pausen (les lengre ned i saken), men i anneomgangen rant målene inn for Molde.
– Det ble veldig bra etter hvert. Jeg synes vi slet ganske lenge og spilte på oss for mange brudd. Vi trodde kanskje vi var bedre enn vi var, sa Magnus Wolff Eikrem til Eurosport etter kamsplutt.
– Mot slutten jobber vi hardt og spiller som vi kan. Da blir det 5-0, la han til.

Straffescoring

De fikk imidlertid en blytung åpningså i Molde. John Kitolano kom rundt på venstre og slo hardt inn foran Start-målet. Ballen gikk i hånden til Eirik Wichne. Avstanden var kort, men dommer valgte å peke på straffemerket.
Ohi Omoijuanfo startet på benken i 1-2-tapet mot Sandefjord. Onsdag fikk han muligheten fra start. Han takket og bukket med å trille inn 1-0 fra 11-metersmerket.
Molde skapte flere muligheter, men Start var ikke ufarlige heller. Kevin Kabran fikk en god sjanse på hodet, men klarte ikke å sette ballen på mål.
Like før pause var det Starts tur til å rope på straffe. Gjestene presset Molde inn i 16-meteren og svingte ballen inn. Schulze gikk opp og så ut til å vinne en duell med Wingo. TV-bildene viste at Start-spilleren headet ballen i Wingos arm. Spillet ble imidlertid vinket videre.
Da Start-trener Joey Hardarsson måtte Eurosport i pausen, var han lite blid.
– Det skulle selvfølgelig vært straffe til oss og, sa han.
– Nå er jeg lei. Det er helt latterlig at det går an å holde på sånn. Det er tredje gang på rad vi blir snytt for straffespark. Det er helt sinnssykt, la han til.

Drittlei Start-trener: – Det er helt sinnssykt

Molde-trener Erling Moe var heller ikke fornøyd, på tross av ledelsen. Start hadde satt forsvarslinjen høyt, uten at Molde nødvendigvis hadde utnyttet det spesielt godt.
– Jeg synes det er en omgang vi ikke utnytter det vi skal. At vi ikke er oftere i bakrommet, vil jeg si er helt forferdelig. Rett og slett forferdelig at vi ikke utnytter det mer, sa Moe.

Skrudde på finspillet

Men utellingen etter pause kunne han umulig klage på.
11-metersmerket ble sentralt også i anneomgangen. Og denne gangen var det mindre tvil. Eirik Hestad driblet seg gjennom Start-forsvaret og ble til slutt feid ned.
Dermed kunne Ohi nok en gang ta fart - før han kontrollert satte inn 2-0.
Og da skrudde Molde på sjarmen. Magnus Wolff Eikrem og Ola Brynhildsen kom inn og kombinerte, før sistnevnte enkelt kunne bredside ballen i mål.
Molde var langt ifra verdige. Brynhildsen fikk fra skrått hold skutt via Start-keeper Deumeland. Ballen så ut til å være på vei i mål, men det var Starts Jesper Daland som skled den inn.
Noen minutter senere la Eikrem på til 5-0 etter å ha fått skyte upresset.

Se høydepunktene: Molde - Start 5-0

Skadeskutt Molde-forsvar

Molde har slitt med enorme skadeproblemer spesielt i backrekken den siste tiden. Må Sandefjord pådro Martin Bjørnbak seg en kneskade. Dermed er han ute en stund. Mot Start var Fredrik Sjølstad suspendert, i tillegg til at Stian Gregersen fortsatt er ute.
Dermed valgte stopperparet Sheriff Sinyan/Martin Ellingsen seg selv mot Start.
– Jeg regner med at vi får se en god og tent Sheriff, sa Molde-trener Erling Moe til Eurosport før kampstart.
I tillegg måtte den giftige spissen Leke James stå over grunnet sykdom.
Det gjorde imidlertid ingenting. Molde cruiset til en solid 5-0-seier.
– Jeg synes vi ser et veldig godt trent Molde-lag. Vi står distansene og kampene veldig bra, sa Moe etterpå.
Han mente seieren kunne blitt enda større, men var fortsatt misfornøyd med lagets manglende evne til å utnytte bakrommet.
– Det ser ut som vi har en fobi mot å bruke bakrommet når lag presser høyt. Som jeg sier til guttene: Klarer vi ikke gjøre noe med det, må jeg snart begynne på hjertemedisiner. Det irriterer meg voldsomt.

Slik stilte lagene:

Molde (4-2-3-1): Linde - Wingo, Sinyan, Ellingsen, Kitolano - Aursnes, Hussain - Hestad, Christensen, Knudtzon - Omoijuanfo.
Start (5-4-1): Deumeland - Wichne, Bergan, Daland, Jørgensen, Tønnessen - Kabran, Twum, Schulze, Ugland - Skålevik.
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33