– Vi skjønner jo tankegangen rundt det og synes det er et spennende oppsett for vår del. Men det er synd at disse godbitene, altså lokaloppgjørene, kommer så tidlig og også da uten publikum tilstede. Det er jo klart at det er de kampene som er for publikum. Derbyoppgjør mot Rosenborg er et av høydepunktene i norsk fotball, så det er synd at det blir uten publikum.
Det sier administrerende direktør, Ole Erik Stavrum til Eurosport.no fredag.
Tidligere på dagen kunne Eurosport erfare at mye tyder på at Eliteserie-sesongen 2020 innledes med et gruppespill de første seks rundene. I gruppen til Molde skal også Rosenborg, Kristiansund og Aalesund være i.
Eliteserien
Gåsehud og kaos i klubbene – tatt på senga av pølsespørsmål
9 TIMER SIDEN
Det betyr at Rosenborg for eksempel vil spille mot Molde hjemme og borte i løpet av de seks første rundene. Stavrum synes det er synd at storkampene mot Rosenborg blir «brukt opp» allerede de første seks rundene.
– Det er to kjempeviktige kamper. Vi regner jo med at både vi og Rosenborg skal kjempe i øverste delen, så det blir viktige kamper veldig tidlig. Det er jo spesielt å møte Rosenborg, så det er synd at de blir brukt opp med en gang.
I tillegg vil det ikke kunne være publikum tilstedet på disse kampene.
– Vi synes det er en god tanke at man skal være forsiktig til å begynne med og innenfor smittevernreglene, det har vi full forståelse for. Men kanskje burde vi bare spilt en gang mot dem i den perioden, ikke to. Men hvis det blir sånn, så skal vi forholde oss til det og gjøre det til utrolig flotte kamper på TV. Men det er synd at publikum ikke får oppleve det, det er det de kampene er til.
Han er glad for at fotballen kommer i gang, men mener også at man kunne ventet litt med å tatt avgjørelsen.
– Det er litt tidlig å ta den avgjørelsen nå. Når vi er kommet så langt som til nesten juli, da er det kanskje løst enda mer opp. Svaret vet vi ikke før vi kommer så langt. Men for oss så er det kjempe viktig å komme i gang nå, så vi var veldig godt fornøyd med at den avgjørelsen kom i går. Vi må forholde oss til slik det blir, sier han.
Nils Fisketjønn i NFF vil ikke bekrefte at denne gruppespillsordningen blir en realitet.
– Det vi bekrefter, og som vi er enige om å gå ut med, er at 1-6 serierunde blir kortreist. Hvilke klubber som møter hvem, ønsker vi å ta med klubbene selv. Planen er å presentere oppsettet for de seks første serierundene 16. mai, sier han til Eurosport.
Sett denne?

Slik reagerte Molde-treneren etter nyhetene om seriestarten

Eliteserien
Her er dagens gladmelding: Full gjenåpning for idretten
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Spilte med hjernerystelse: – Ikke tid til å tenke på hva som skjer om fem år
12 TIMER SIDEN