Fredag kunne Eurosport erfare at mye tyder på at Eliteserie-sesongen 2020 innledes med et gruppespill, hvor klubbene fordeles på fire ulike grupper de seks første serierundene.
Bodø/Glimt har havnet i gruppe med vestlandsklubbene Viking, Brann og Haugesund. Det betyr potensielt lange reiseveier for de gulkledde.
– Det er ingen klubber som har sett dette. Jeg ble veldig overrasket over at dere satt på det utkastet, for vi har ikke sett noe. Så jeg antar at dette er et arbeidsutkast. Vi har en forventning til at vi skal være med å diskutere. Vi tror at flere klubber også vil være med å diskutere det, sier daglig leder i Glimt, Frode Thomassen, til Eurosport.
Eliteserien
Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham
15 TIMER SIDEN
– Etter hva vi kjenner til så skal denne uken brukes til å diskutere oppsettet, og vi har ikke sett noe annet. Jeg tror det er et utkast dere sitter med og tror ikke det kommer til å se sånn ut, fortsetter han.
– Hva tenker du hvis det skulle bli sånn, da?
– Jeg antar at det ikke blir sånn, svarer han kontant.

Vil ikke bekrefte gruppene

Nils Fisketjønn i NFF vil ikke bekrefte at denne gruppespillsordningen blir en realitet.
– Det vi bekrefter, og som vi er enige om å gå ut med, er at 1-6 serierunde blir kortreist. Hvilke klubber som møter hvem, ønsker vi å ta med klubbene selv. Planen er å presentere oppsettet for de seks første serierundene 16. mai, sier han til Eurosport.
– En klubb som Bodø/Glimt er jo i en utfordrende situasjon med lange reiselengder uavhengig av gruppe. Hvordan ser du på dere situasjon?
– Det er det samme vi har sett, så det er er under vurdering. Man trenger ikke være rakettforsker for å vite at det blir utfordrende, sier Fisketjønn.

Resten av gruppa er positive

Tonen er en annen hos de øvrige klubbene i Glimts gruppe.
– Det virker som en fornuftig løsning. Vi spillere innad har diskutert at det nesten må bli sånn, med regional gjennomføring og minst mulig reising. Å gjennomføre kamper på denne måten tror jeg er den smarteste løsningen, sier FKH-spiller Fredrik Pallesen Knudsen..
– Det virker som en fin måte å forhindre mye offentlig reising på. Jeg forstår at man vil ta hensyn til dette i begynnelsen av sesongen, sier Brann-spiller Thomas Grøgaard.
Vikings Tommy Høiland mener også løsningen virker fornuftig, men skjønner at Glimt-leiren reagerer.
– Jeg skjønner at de kanskje ikke er så happy, men i slike situasjoner vil det alltid være noen som ikke får det helt som de ønsker. Vi kunne godt byttet ut Glimt mot Start, men det forandrer jo ikke så mye av deres situasjon. Jeg tipper man har kommet frem til at dette er den beste løsningen med tanke på logistikk og alt det praktiske, så da får vi isåfall innrette oss etter det om dette nå blir en realitet, sier han til Eurosport.
Pallesen Knudsen tror gruppespillsordningen kan bidra til en annen type fotball i sesonginnledningen.
– Det vil jo bli arnnerledes, spesielt med tanke på taktiske tilnærminger når man vet at man møter motstandere to ganger med kort mellomrom. Det kan rett og slett bidra til en annen type fotball.

FKHs daglige leder om mulig sesong uten publikum: – Noe må på plass for å dekke tapet

Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
I GÅR PÅ 13:59
Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
I GÅR PÅ 11:25