– De får 15 pluss millioner for Bohinen. De sa nei til 10 fra Molde, men CSKA var vel på gaffelen og luktet, så det er klart at det er bra, sier Jonsson om Bohinens eventuelle overgang fra Stabæk.
Etter at VG var først ute med å skrive om den mulige overgangen, kunne Eurosport for ti dager siden omtale at Bohinen selv kunne ta en avgjørelse på om han ønsker å fortsette karrieren i Russland og klubben CSKA Moskva.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
– Det er såpass konkret foreløpig at Emil får lov til å sjekke opp og prate med klubben, og se om det kan være noe for ham. Hvis det er det, skal vi se om vi kan få til en løsning, sa Stabæk-sportssjef Torgeir Bjarmann til Eurosport 3. februar.
Det er en snau uke siden TV 2 meldte at Bohinen var enig med klubben om de personlige betingelsene og hadde reist for å gjennomføre en medisinsk test.
Og selv om bekreftelsen drøyer, skal det slik Eurosport forstår det ikke være noe som tyder på at det ikke blir en realitet. Bohinen skal nå befinne seg i Spania, og utfordringer knyttet til koronarestriksjoner har ført til at ting har tatt tid.
Etter det Eurosport har grunn til å tro, vil en offentliggjøring skje over helgen eller i begynnelsen av neste uke.
– Hvor mange norske spillere er det som spiller i bedre lag enn Bohinen, når vi får tro at det går i orden. Det er ikke mange, altså. CSKA er bra, fastslår Jonsson.
Eurosport-eksperten trekker frem en rekke svensker, i tillegg til Mathias Normann, som eksempler på skandinaver som har gjort det bra i øst.
– Hvor mange svensker har ikke gjort karriere og gjort det bra der? De liker strukturen. Jeg har pratet med noen folk om det, og vi har egentlig ikke noe godt svar på det. Men i Russland er det harde kår og struktur, og det er for så vidt nordmenn og skandinaver vant til.
Hvis Jonsson skal trekke frem en bekymring rundt den ventede overgangen til den norske 21-åringen, er det følgende:
– Det eneste som bekymrer meg littegrann, er at CSKA ikke betaler så mye. 20 millioner, skal vi si det? Det er peanuts der borte. Så de kjenner ikke på den kraften at de har betalt så mye at de må spille ham inn. De har hentet flere unge spillere fra Sverige i Russland for 30-40 millioner. Tyngre skyts. Og når man har betalt så mye, må man bruke dem.
Likevel er ikke eksperten i tvil om at Bohinen gjør et bra valg.
– Herregud, russiske rubler. Det er klart jeg hadde gått. Det er bra betalt, bra for Stabæk og en stor klubb å gå til. Bohinen har også mentaliteten, for husk det: I Stabæk var Hugo Vetlesen, som ett år yngre enn ham foran i køen. Tobias Børkeeiet, som er samme alder, var foran ham i køen.
– Han fikk stå og vente litt på dem, og kjente kanskje at "faen, dem har jeg jo vært bedre enn". Det mentale der kommer han nok til å få kjenne på i Russland også, men han er sterk mentalt. Det er et bra valg. Av en god spiller, det vi så igjen nå da han var frisk på høsten.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51