Populære sporter
All sport
Vis alt

Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 16/11/2022 klokken 20:24 GMT+1

16. juli var sist gang Harmeet Singh startet en fotballkamp for Sandefjord. Omtrent like lenge er det siden Sandefjord vant en fotballkamp. Onsdag var midtbanemannen tilbake i elleveren, og det endte med lagets første seier på 15 forsøk.

Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill

  • Se returoppgjøret mellom Kongsvinger og Sandefjord lørdag fra klokken 15:30 på discovery+!
Sandefjord - Kongsvinger 4-0
– Nå skal Sandefjord møte B-laget til KIL, så det bør være mulig for dem å håndtere det, sa Kongsvingers daglige leder Espen Nystuen til Discovery før onsdagens oppgjør i hvalfangerbyen.
«Mr. Kongsvinger» siktet til at KIL hadde både stopperbauta Fredrik Holmé og den lynraske backen Trace Murray ute med suspensjon, etter å ha fått rødt kort mot Start i helgen, i tillegg til at Adem Güvens sesong er over etter skaden han pådro seg tidligere denne måneden.
Og Kongsvinger var absolutt mulig å håndtere for revansjelyste sandefjordinger. Godt anført av kaptein Singh, som startet sin første kamp på fire måneder.

Fire måneder siden sist

For Harmeet Singh har hatt en trøblete sesong. 32-åringen har kun startet seks seriekamper i Eliteserien i 2022, der kun en av disse seks kampene har endt med tap.
Borte mot Jerv 16. juli var sist gang Singh var å se i Sandefjords ellever, og her er det også verdt å nevne at kampen mot Kristiansund 11 dager senere var sist gang Hans Erik Ødegaard og co. tok tre poeng i Eliteserien.
16. november, nøyaktig fire måneder etter sist start, var Harmeet Singh tilbake i oppstillingen for Sandefjord. Denne gangen i den svært viktige hjemmekampen i playoff-finalen mot Kongsvinger.
Og den tidligere Vålerenga- Molde- og Sarpsborg 08-spilleren viste tidlig hvorfor han har vært savnet av Blåhvalane. Skuddvillig, dirigerende og tilstedeværende var tre stikkord å notere ned i margen ved siden av navnet til Harmeet Singh.
– Han har kommet inn med pondus i dag, Harmeet Singh, utbrøt kommentator Asbjørn Myhre idet midtbanespilleren sendte avgårde en presis langpasning.
Singh har kommet inn i de tre siste kampene i Eliteserien, og i kampen mot Haugesund sist var veteranen direkte avgjørende i at Sandefjord unngikk direkte nedrykk.

– Som en JAS Gripen!

Men det var ikke kapteinen som noterte seg for scoringene onsdag kveld.
For allerede etter tre spilte minutter kunne Sandefjords beste spiller denne sesongen, Mohamed Ofkir, juble for scoring etter et strålende angrep. Ian Smeulers fant lynvingen, før Ofikr elegang feide ballen i nettet bak en utspilt Strömberg.
Og hjemmelaget var ikke helt forsynt i den første omgangen, for tre minutter før pause leverte Sandefjord et mønsterangrep foran egne blåkledde fans. Til slutt var det William Kurtovic som fikk ballen på høyresiden, før han sendte ballen i hoftehøyde inn i feltet. Der dukket svensken Albin Winbo opp og stupheadet ballen i mål fra kort hold.
– Winbo kommer som en JAS Gripen (kampfly) der han stuper inn i feltet til Kongsvinger, nærmest ropte Myhre da 2-0 var et faktum.
– Jeg tror jeg må være en av verdens dårligste hodespillere, men den gikk inn den, smilte målscoreren til Discovery i pausepraten.

Kurtovic-perle

Og Sandefjord var ikke helt ferdige, for laget fra gamle Vestfold fylke fortsatte som om de ikke hadde gjort noe annet denne sesongen. I likhet med Mohamed Ofkir, har også tankspiss Alexander Ruud Tveter hatt en god sesong for de blåkledde.
Åtte minutter inn i omgangen lurte Ruud Tveter KILs offsidelinje, da han snek seg innenfor etter en pasning fra DaddysBoy Nyentue og kunne sette inn 3-0.
Som om ikke det var nok, så leverte Sandefjord-gutten William Kurtovic et kunststykke av en scoring ti minutter før slutt, da han løftet ballen elegant over hele KIL-forsvaret og keeper August Strömberg.
4-0 og total dominans av Sandefjord er fasit etter den første kvalikkampen. Dermed er Kongsvinger nødt til å tro på et mirakel om de skal spille i Eliteserien 2023.
Se intervju med Kurtovic her:
picture

Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame