Populære sporter
All sport
Vis alt

Kunstscoring sørget for ny spenning i gullkampen – Brann stadig på jumboplass

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 28/11/2021 klokken 22:04 GMT+1

Mens Brann på kunne passere både Mjøndalen og Stabæk på kvalikplass, var Molde ute etter å ta igjen to poeng på Bodø/Glimt – etter at nordlendingene spilte 0-0 på Lerkendal tidligere på dagen. Det måtte til slutt en kunstscoring til.

Rafik Zekhnini, Ola Brynhildsen og Magnus Wolff Eikrem.

Foto: NTB

Brann - Molde 0-1
Både Brann- og Molde-spillerne hadde nok fått med seg dramatikken fra de fem Eliteserie-kampene tidligere søndag kveld, for i begge ender av tabellen kjemper både Molde og Brann hver sin innbitte kamp. Med seier kunne moldenserne spise opp noe av Glimt sitt forsprang på toppen, mens for Hornelands mannskap handler alt om å overleve i Norges øverste divisjon.
Med et iskaldt og snøbelagt dekke, gjorde forholdene det krevende for finspill, tikitaka og finesser på Brann stadion, men det var nok uansett ikke det som var i tankene til hjemmelaget før kampen mot serietoeren.

Eikrem-suser

Brann hang godt med i store deler av kampen, og det rødkledde hjemmelaget produserte sjanse etter sjanse – både i den første og den andre omgangen. En god Andreas Linde i Molde-målet hindret Brann-ledelse til pause, før stolpen stod i veien for frustrerte bergensere i den andre.
Og mens Brann ikke maktet å sette sine sjanser, var det gulljagende Molde som fant nettmaskene. Og hvem andre enn stabiliteten selv, Magnus Wolf Eikrem?
For i det 61. minutt ladet den tidligere Cardiff-spilleren børsa fra seksten meter, og på elegant vis curlet midtbanegeneralen ballen i hjørnet bak en utspilt Lennart Grill.
– Jeg hadde et par sjanser tidligere der, så det var en nydelig scoring. Jeg må skyte mer, sa Eikrem til Discovery etter kampen.
Se scoringen til Eikrem her. Saken fortsetter under videoen.
picture

Eikrem viste klasse – leverte perlescoring

Tre poeng opp til Glimt

Det luktet ikke svidd av Brann den siste halvtimen, men det var et voldsomt jag foran et dirgerende og tidvis ryggende Molde-forsvar. Erling Moes gutter var mest opptatt av å få ballen ut av farlig område, og mens tiden gikk i favør de blåkledde, ble Brann mer og mer fortapte på eget gress.
Kampen endte til slutt 0-1 på Brann stadion, noe som betyr at Molde nå kun er tre poeng bak Bodø/Glimt med to kamper å spille.
– Jeg er godt fornøyd med tre poeng i dag. Fotball skal egentlig spilles på sånne baner, så veldig fornøyd med at vi klarer det i dag, sa Molde-trener Erling Moe etter kampen, og kom med et lite stikk til den frosne gressmatta på Stadion.
Se intervju med Molde-treneren her. Saken fortsetter under videoen.
picture

– Tre poeng? Det høres ut som at vi er 100 poeng bak når dere prater

Brann stadig nederst

For Brann betyr en ny nullpoenger at de på ny ligger helt sist i Eliteserien, med tre poeng opp til Stabæk på kvalik og à poeng (22) med Mjøndalen.
– En tight kamp som kan gå begge veier, og som til slutt avgjøres av en finfin scoring av Eikrem, var dommen fra Brann-sjef Eirik Horneland til Discovery.
– Jeg synes det er en bra prestasjon. Vi setter oss i en situasjon der vi kan vinne denne, og det må vi ta med oss, fortsatte han.
Se høydepunktene fra kampen her:
picture

Se høydepunktene: Molde sendte Brann nærmere stupet

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame