– Vi har blitt enige om at uttalelsen er at vi ikke er fornøyd med informasjonen og svarene vi har fått, understreker Godset-spiller Jonathan Parr.
Parr er spillergruppens tillitsvalgte i Strømsgodset. Til Discovery varsler veteranen at spillerne kommer til å sende ut en pressemelding innen kort tid.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
3 TIMER SIDEN
– Vi trenger litt tid til å formulere oss. Den kommer mest sannsynlig i morgen (torsdag) formiddag, svarer Parr, og viser til den kommende pressemeldingen.

– Alle står bak det vi kommer med

Tirsdag var det, i likhet med de andre dagene denne uken, et massivt presseoppbud utenfor Marienlyst stadion. Svært få av Strømsgodset-spillerne ønsket å uttale seg om den pågående rasismesaken mot Henrik Pedersen, men forsvarsspiller Nico Mickelson ble stående for å snakke med pressen. Der sa Mickelson blant annet at spillergruppen er splittet, ettersom de har ulike oppfatninger om hva som har skjedd.
Til Discovery onsdag ettermiddag forteller Jonathan Parr at samtlige spillere nå drar i samme retning, og at alle står bak pressemeldingen som snart sendes ut.
– Det blir fra alle spillerne, ja. Alle står bak det vi til slutt kommer med, sier han.
Etter at deler av møtevirksomheten var over på Marienlyst stadion, kom styreleder Ivar Strømsjordet med følgende redegjørelse til det ventende pressekorpset:
– Vi har hatt møter med hele spillegruppa gjennom dagen. Vi har også snakket med trenerteamet, der vi har informert dem om den prosessen som er gjennomført og de vurderingene som er gjort. Det som skjer videre nå er at vi tar med oss det vi har fått fra møtene, så samler jeg styret og refererer fra de samtalene der, sa Strømsjordet, før han gikk inn igjen på stadion.
På spørsmål om hvorvidt granskningen av Henrik Pedersen fortsetter, ønsket ikke styrelederen å svare på. Derimot vet Discovery at et ekstraordinært styremøte skal avholdes onsdag kveld.

Vanskelig situasjon

Spillergruppa skal være samstemte og enige om retningen som tas videre, men Discovery kjenner til at kaptein Mikkel Maigaard har blitt satt i en vanskelig situasjon. Maigaard skal også ha fått i oppgave å gå rundt til spillerne på laget for å høre om noen av dem har blitt utsatt for rasisme. Discovery kjenner til at dette har blitt tatt opp internt i spillergruppa, og at Godset-kapteinen ikke blir klandret for oppgaven han fikk.
En spiller i Strømsgodset skal tidligere ha hevdet overfor TV 2 at kapteinen er «en av de nærmeste støttespillerne» til trener Henrik Pedersen.
Onsdag snakket Discovery med advokaten til den ene varsleren, som kunne fortelle at klienten er glad for den reaksjonen spillerne nå viser.
– Klienten min setter veldig pris på støtten han opplever fra spillere, sa NISO-advokat Eirik Monsen til Discovery.
Discovery har prøvd å komme i kontakt med advokat Erik Flågan, som gir juridisk bistand til trener Henrik Pedersen, men advokaten har foreløpig ikke svart på våre henvendelser. Discovery har også en rekke ganger prøvd å få kontakt med Pedersen direkte, men han har ikke respondert på gjentatte henvendelser.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
I GÅR PÅ 16:33