Bodø/Glimt - Strømsgodset 3-2 (2-1)
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58

Se høydepunktene: Bodø/Glimt-fyrverkeri mot Godset

Etter en drømmestart med ti strake seiere som kan noteres i historiebøkene, gikk Glimt på sitt første poengtap mot Stabæk i midtuken. Men mot Godset slo de helgule tilbake og dro fra Molde på tabellen. Der troner de nå med et seks-poengs forsprang på 34 poeng, etter at Molde tapte mot Sandefjord.
– Jeg må jo si at jeg syntes litt synd på Molde jeg og, for det var et ran, sa Kjetil Knutsen til Eurosport etter kampen.
– Vi er veldig glad for at vi har kommet opp i en fantastisk sum, så er det enormt mange kamper igjen. Så må vi bruke tiden godt på å trene, for nå må vi komme opp igjen på den intensiteten vi har på vårt beste, fortsatte han.
Se hele intervjuet med Kjetil Knutsen her. Saken fortsetter under videoen.

Seks-poengs forsprang på Molde – mener de ble ranet

Det ble ikke en lett seier for hjemmelaget. Godset ga Glimt en kamp om seieren etter to reduseringer fra Kristoffer Tokstad, og kampen kunne kjapt endt med nok en poengdeling for Glimt. Slike kamper er de viktigste mente Glimt-treneren.
– Når vi summerer opp etter sesongen, så tror jeg vi kommer til å si at akkurat disse kampene er de avgjørende kampene for den totalsummen du kommer opp i. Så det er en utrolig deilig seier, men en tung en, sa han
Godset-trener Henrik Pedersen var på sin side meget fornøyd over prestasjonen til egne spillere, tross null poeng.
– Jeg er sinnsykt stolt over guttene. Vi dominerer store deler av kampen, og det har jeg stor respekt av guttene for, sa han til Eurosport etter kampen.
Se hele intervjuet med Henrik Pedersen her. saken fortsetter under videoen:

– Jeg syntes vi spiller en flott kamp

Laget fra Bodø fikk flere utfordringer med to skader tidlig i kampen, som gjorde at Knutsen fikk en vanskelig avgjørelse med å bruke sitt siste bytte. Det var avgjørende mente Knutsen.
– Problemet vårt blir at vi må holde igjen det siste byttet, for vi hadde bare en mulighet igjen og det vanskeliggjorde egentlig momentumet i kampen. Men vi hadde de dagene vi hadde og sånn er det, sa han.

Mål nummer 1000

Det var mye som tydet på et underholdende oppgjør, da de to lagene som ikke har spilt en målløs kamp på 26 kamper i Eliteserien skulle møtes. Med fem nettkjenninger i Bodø ble det nok en gang et målrikt oppgjør.
Glimt var tydelig sugne på revansj etter midtukens poengdeling og de helgule gikk rett i strupen på Godset fra start. Etter knappe minuttet fikk Kasper Junker en enorm mulighet til å sette kampens første mål, men Jack Ipalibo stanget unna foran eget bur.
Så hopet det seg opp med sjanser og etter 12 minutters spill kom Glimts første nettkjenning. Jack Ipalibo mistet ball og Glimt takket og bukket. Ulrik Saltnes løp seg fri og fant Zinckernagel som kunne juble for lagets 1000 mål på øverste nivå i Norge.
Gjestene svarte derimot minuttet etter med en nydelig crosser fra Ipalibo til Kristoffer Tokstad, før Moses Mawa løp seg fri og satte inn sitt første mål på bortebane i årets sesong.
– Den kom endelig. Endelig, endelig, sa Mawa til Eurosport i pausen.
Men det var et Glimt på farten som var sultne på mål. Zinckernagel prøvde å finne Junker med et hardt innlegg inn i Godsets boks. Kula gikk i stedet via Lars-Christopher Vilsvik som sendte ballen via Myhra og i egne nettmasker.
Tross ledelse, mål og assist for Zinckernagel var han likevel ikke helt fornøyd etter en halvspilt kamp, der Godset hang godt med i spillet.
– Når vi spiller med de verdiene vi har så er vi dritgode, men samtidig så sover vi litt, sa han i pausen.

To kjappe

Etter hvilen fortsatte kampen med sjanser i begge ender. Godset hang godt med mot et hjemmelag som ikke viste sitt samme suverene spill som tidligere i sesongen.
Det var derfor Godset som fikk den beste starten etter sidebyttet. Mikkel Maigaard løftet ballen mot bakre stolpe til en ensom Tokstad, som smalt fortjent inn 2-2 på volley 66 minutter inn i kampen.
Men så var det Glimt som responderte kjapt denne gangen. Ett minutt og 12 sekunder etter, fosset de gulkledde i angrep og Hauge som tok tilbake ledelsen. 20-åringen hadde markert seg samtlige store sjanser før han endelig fant nettet.
– Jeg begynte nesten å miste trua selv der ute, for det var tungt, sa han til Eurosport etter kampen.
Gjestene fortsatte å jakte poeng og skapte problemer for Glimt med et høyt press, men den siste reduseringen kom aldri og kampen endte 3-2.
Lørdag tar Glimt turen til Intility Arena der de møter Vålerenga klokken 18.00. Godset, som på sin side ligger på en niendeplass med 15 poeng, tar imot Sandefjord søndag klokken 18.00. Begge kampene kan du se på Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her!

Slik stilte lagene:

Bodø/Glimt (4-3-3): Smits - Sampsted, Moe, Lode, Bjørkan - Fet, Berg, Saltnes - Zinckernagel, Junker, Hauge.
Strømsgodset (4-3-3): Myhra - Vilsvik, Gunnarsson, Fosnæss Hanssen, Mickelson - Hove, Jack, Maigaard - Tokstad, Salvesen, Mawa.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43