Populære sporter
All sport
Vis alt

Kaller Gauseth-avgjørelsen et risikospill: – Klar dumpekandidat

Sondre Skandsen

Oppdatert 31/03/2021 klokken 19:54 GMT+2

Joacim Jonsson mener Mjøndalen er en enda større nedrykkskandidat enn tidligere, nå som Christian Gauseth (36) ikke blir med videre.

Vegard Hansen

Foto: Scanpix

Det er høyt spill, mener Discovery-ekspert Joacim Jonsson.
– Per nå er Mjøndalen er klar dumpekandidat. Etter dagens nyhet ble de en enda større kandidat. De er svekket sportslig med både Liseth og Dragsnes borte, pluss Gauseth nå. Det er tre sentrale spillere i en ellever. De spiller et veldig høyt spill nå. Presset på Vegard Hansen er større enn noen sinne, sier han og begrunner:
– Vegard Hansen prøver noe nytt her for å kunne være med videre, for han vet at det har stagnert siden opprykket. Dette er en slags krampetrekning med at man prøver noe helt nytt. Han har snakket mye om unge spillere i Mjøndalen, men spillerutvikling handler om at ungguttene har spillere som Gauseth i klubben som kan ta støyten. De eldre spillerne og lederne skal gå foran med eksempel, slik at ungguttene skal kunne skinne. Det er ikke ungguttene som skal bære all vekten.
Og med Gauseth ute av klubben, ser ikke Jonsson hvem som står igjen som ledere.
– Det er ingen tvil om at Mjøndalen ikke hadde vært i Eliteserien om det ikke var for Christian Gauseth. Det kan man si om de to siste årene. Dette er et risikospill. Sånn sett er jeg overrasket over valget, for det er en spillergruppe som ser ut som aspeløv når det virkelig gjelder.
– De snakker om at de har så mange ledertyper, men de har ikke jeg sett ennå. Så nå er jeg spent på hvem som stepper opp. Markus Nakkim er den ene spilleren som jeg kan se for meg som en leder, mener han.
Discovery har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Christian Gauseth, men han har ikke besvart våre henvendelser.

Tallenes tale

Hvis man tar med kvalikseieren over Sogndal i romjula og ser på hvordan Mjøndalen presterte med og uten 36-åringen i 2020-sesongen, er tallene klare.
  • 19 kamper med Gauseth involvert - 24 poeng (1,26 poeng per kamp)
  • 12 kamper uten Gauseth involvert - 6 poeng (0,5 poeng per kamp)
Likevel tror Jonsson det er en sportslig begrunnelse bak hvorfor partene ikke har kommet til enighet.
– De har gjort et valg og mener de ikke trenger han rent sportslig. Det valget må være gjennomtenkt. Jeg tror ikke man synes det er synd at han forsvinner rent sportslig, selv om det selvfølgelig er emosjonelt for hele klubben. Det handler neppe om store penger, så hadde de virkelig ville hatt med han videre, så hadde de kommet til enighet. Så enkelt er det.
Nå mener eksperten at Mjøndalen er helt avhengige av en god start på sesongen og at ledelsen i Mjøndalen ser utvikling. For selv om han har vært fredet siden 2006, kan den tiden være forbi.
– Går det her prosjektet dårlig, så lever Vegard Hansen farlig. Da vil ikke folk klappe han på skulderen lenger og si at man tenker langsiktig i Mjøndalen. Hvis det ikke blir noen utvikling i den klubben, så begynner det å se mørkt ut. Det håper og tror jeg at styret der skjønner.
Mjøndalen kunngjorde selv nyheten på egne nettsider tidligere onsdag, og da fortalte Vegard Hansen om hva man mister når Gauseth nå takker for seg i brunt.
– Det er vanskelig å fylle tomrommet etter Christian. Han har evnet å stå frem når vi har trengt det som mest, ikke bare som lederfigur, men han har skåret mål som har vært avgjørende for at vi har klart å henge med enten i kampen om opprykk til øverste nivå eller for å klare oss. Han har vært en kulturbærer hos oss, sa han til MIFfotball.no.
Dette var ett av Mjøndalens store høydepunkt i 2020:
picture

Se høydepunktene: Mjøndalen scoret tre og valset over rivalen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame