Tidligere onsdag meldte Gauseth på sin Instagram-konto at partene ikke ble enige om en ny kontrakt og at han hadde avsluttet forhandlingene med Mjøndalen.
– Det er som Christian sier. Vi ble ikke enige om kontrakt, sier trener Vegard Hansen til Discovery.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
I GÅR PÅ 14:19
– Handler det om lengde eller sum?
– Det får Christian uttale seg om. Vi kom ikke til enighet. Vi hadde et sterkt ønske om å ha med Christian som spiller og kanskje som en leder i tiden som kommer, men vi kom ikke til enighet, og da valgte Christian å avslutte forhandlingene i dag.
Nå mister Mjøndalen en fremtredende og erfaren spiller i gruppa. Kanskje aller mest mister de en leder.
– Det er mange ting. En kaptein og veldig tydelig leder. En god leder for spillerne. En kulturbærer. En som har vært her i mange år og nesten blitt en insitusjon i klubben. Det er en trist og tung dag for oss som klubb. Jeg merker det på meg selv at det er veldig vemodig. Jeg er personlig lei meg også, sier Hansen.
36-åringen kom til Mjøndalen i 2013 og har scoret 30 mål på 196 seriekamper for klubben.
– Det er vanskelig å trekke frem noen spesielle øyeblikk, men han har stått frem når vi har trengt det som mest. Han har vært en god kaptein for gutta når de har trengt en som må ta tak. Christian har spilt fotball med et voldsomt mot, stått frem når andre kanskje ikke har turt, og tatt fighten uansett hvor vanskelig den har vært. Han har frontet Mjøndalen veldig godt nasjonalt i Fotball-Norge i mange, mange år. Det er ikke alltid jeg har vært like enig i uttalelsene hans, men han har skapt seg selv et navn, blitt en profil og en markant skikkelse. Han har vært vår kaptein og jeg er veldig stolt av hvordan han har representert klubben.
Hansen mener han også har betydd mye for fansen og de frivillige. Selv trakk Gauseth frem mange personer, men takket spesielt trener Hansen.
– Takk for at du har stått last og brast ved min side. Takk for at du har trodd på meg og gitt meg tillit og ansvar. Jeg er deg evig takknemlig, skrev veteranen.
MIF-treneren bruker store ord når han skal oppsummere 36-åringens tid i klubben.
– Han har utviklet seg til å bli en enormt populær spiller i Mjøndalen. Det er ikke alle som har syntes at han har vært like god på banen, antageligvis. Han har fått sine ting også med tanke på tempo og sånt, men som karakter, type, kaptein, leder og kulturbærer har han blitt mer og mer verdsatt, og når han gir seg er han kanskje på topp omdømmemessig. Det har vært enormt pågang av supportere som har ønsket Christian med videre. Vi er lei oss nå i en hel bygd og klubb om at det ikke blir noe mer.
– Hvordan erstatter dere lederen Gauseth?
– Nei, det er en utfordring for oss. Vi har vært uten Christian siden vi startet opp igjen i år, han har jo vært operert. Vi har visst at vi ikke har kontrakt med Christian og at det derfor var en mulig utvei, så vi har brukt månedene på å prøve å bygge opp nye ledere, sier Hansen.
– Det har vi også snakket om: «Christian er ikke her akkurat nå, så da må andre steppe opp». Det føler jeg de har gjort. Vi skal nok klare å stable et kaptein- og lederteam på beina uten Christian. Vi har erfarne spillere som kanskje kommer til å vokse litt ut av den skyggen som Christian har kastet over enkelte. Han har vært så dominerende som type at det ikke har vært like enkelt for andre å stå frem, så når får de muligheten til å vokse ut av den rollen de har hatt før og nærme seg det Christian var som leder.
Foreløpig sier Mjøndalen-treneren at det er for tidlig å ta en avgjørelse på hvem som blir klubbens nye kaptein.
Gauseth har foreløpig ikke besvart Eurosports henvendelse.
De to har imidlertid ikke alltid vært enige om alt:
Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
I GÅR PÅ 08:33
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25