Aron Dønnum er på vei bort fra Vålerenga.
Torsdag morgen fikk Eurosport opplyst at den italienske klubben Lecce kom med et bud på Vålerengas angrepsspiller. Nå bekrefter Dønnum selv overfor Eurosport.no at budet er akseptert. Det bekrefter han også ovenfor Nettavisen.
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
EN TIME SIDEN
– Kan bekrefte det, ja, skriver 22-åringen i en tekstmelding til Eurosport.no.
Likevel påpeker han at flere ting gjenstår.
– Ingen ting er bestemt ennå, fortsetter han.
Sportsjef Jørgen Ingebrigtsen avviser derimot overfor VG at klubbene har kommet til enighet.
– Vi har mottatt bud, men er på ingen måte i mål, så det er nok en liten misforståelse. Det gjenstår noen viktige punkter og vi får se hvordan det går utover, sier han til avisa.
Eurosport har ikke lyktes i å komme i kontakt med sportslig leder i VIF Jørgen Ingebrigtsen.
Daglig leder Erik Espeseth ønsket ikke å kommentere saken ved Eurosports henvendelse fredag morgen.
– Som du vet så bidrar vi aldri til spekulasjoner knyttet til spillerlogistikk, skriver han i en tekstmelding til Eurosport.no.
Lecce rykket nylig ned fra Serie A og skal også ha vist interesse for Aalesund-spiller Hólmbert Fridjónsson. Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson mener den italienske klubben kan være et fornuftig valg for VIF-profilen.
– Han går jo til en klubb der det er muligheter for spilletid. Så sånn sett så er det fornuftig. Så kjøper vel italienerne et potensial. Han har levert litt lite målpoeng, men de får et stort potensial, sier Jonsson til Eurosport.no og påpeker at spilletid er viktig for en spiller i hans alder.
Eurosports fotballekspert Tor Ole Skullerud mener overgangen vil bli et merkbart tap for Oslo-klubben.
– Det mener jeg er et vesentlig tap for Vålerenga. Jeg syntes han har vært stabilt god over tid. Han har manglet målpoeng og et enda bedre sluttprodukt, men han er en av de mest stabile og bedre spillerne i Vålerenga, sier Skullerud.
Og med Dønnum på vei ut, er det mye som tyder på at det kanskje blir Rafik Zekhnini som erstatter Dønnum.
– Det er lenge siden Zekhnini presterte. Han kjenner jo Fagermo godt, men det er ikke bare å gå inn og levere, det er lenge siden han har levert på høyt nivå, sier Jonsson.
Ryktene har svirret rundt Dønnum og interessen fra utlandet i de siste månedene, der blant andre tyrkiske Beşiktaş og danske Aalborg skal ha vært interesserte i angrepsspilleren. Det er dermed ingen overraskelse at VIF-profilen forlater Oslo-klubben.
– Det er ikke overraskende at Dønnum forsvinner. Det har blitt registrert at det er interesse for han. Han er nok ivrig etter å ta steget videre fra Vålerenga, men om steget er riktig og fornuftig håper jeg han har tenkt nøye gjennom, og at han har gode rådgivere rundt seg, fortsetter Skullerud.
22-åringen har opprinnelig kontrakt med Oslo-klubben ut 2021-sesongen, men nå forsvinner trolig angrepsspilleren før den tid.
Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Michelsen: – Så jævlig irriterende det vi driver på med
2 TIMER SIDEN