OSLO:
Aron Dønnum fikk sitt definitive gjennombrudd i 2019-sesongen, og er en nøkkelspiller i Dag-Eilev Fagermos tropp for 2020.
Eliteserien
Gåsehud og kaos i klubbene – tatt på senga av pølsespørsmål
I GÅR PÅ 11:53
I går gikk han av banen med store smerter i skulderen i møtet med Bodø/Glimt, men kantspilleren melder at bortsett fra en litt stiv skulder er han er i fin form til seriestart.
Dønnums gode fjorårssesong la naturligvis forhenværende sportssjef i Stabæk, Inge André Olsen, merke til – noe han har brakt videre i sin nye klubb Aalborg.
– Hvilke spillere vi eventuelt vurderer er ikke noe jeg skal legge ut om i media akkurat nå. Jeg har en god dialog med de aller fleste klubbene i Norge, inklusive Vålerenga. Samtidig er Aalborg egentlig litt som Stabæk, vi har 55-60 % med egenutviklede spillere i stallen nå og det er en sterk identitet vi skal dyrke videre, sier Olsen til Eurosport tirsdag.
– Har du snakket med VIF om Dønnum og en eventuell overgangssum?
– Der vet jeg ikke hva de forventer, men det er selvfølgelig en ung, interessant spiller, bekrefter Olsen.
Aron Dønnum måtte ut med skade mot Bodø/Glimt. Saken fortsetter under videoen.

Her må Dønnum gi seg

Bekrefter interesse

Også VIFs sportssjef Jørgen Ingebrigtsen sier det har vært kontakt.
– Det har både vært interesse fra Danmark og andre plasser, blant annet så har Aalborg har forhørt seg på Aron. Men det har ikke vært så konkret at jeg har tatt det oppover i systemet. Sportslig leder bestemmer ikke alt i Vålerenga, styret skal informeres på store salg, men her har det ikke vært noe å rapportere oppover utenom å orientere om interessen, sier Ingebrigtsen.
Aalborg er ikke blant de mest pengesterke klubbene i Danmark, der FC København stiller i egen, økonomisk klasse, men også Midtjylland og Brøndby – nå sist ved å kjøpe Tobias Børkeeiet for over 10 millioner kroner i fjor – har vist muskler.
Etter det Eurosport kjenner til skal avstanden mellom hva Vålerenga forventer og hva Aalborg er villig til å gi være stor. Selv om det har vært rapportert at Oslo-klubben går en usikker framtid i møte grunnet eier Tor Olav Trøims økonomiske problemer, vil ikke Ingebrigtsen slippe klubbens kanskje heteste salgsobjekt på billigsalg.
VIF håper å få 20 til 30 millioner kroner for Dønnum ved et salg, skal en tro opplysninger Eurosport sitter på, men dette ønsker ikke Ingebrigtsen å bekrefte.
– Selvfølgelig finnes det ikke et eksakt fasitsvar på verdien, jeg vet ikke om noen norske klubber opererer med en prislapp på spillere - det gjør heller ikke vi. Aalborg får fortelle hvor mye de syns han er verdt, så skal vi vurdere det, sier han.

– Jeg ikke hva de skal ha for ham

Ingebrigtsen mener Olsen bør ha god kontroll på hva unge norske spillere koster, få om noen har gjort flere salg av unge talenter ut fra Norge det siste tiåret.
– Det er selvfølgelig ikke slik at Inge André slår av all sin kunnskap om norsk fotball. Han vet bedre enn de fleste hva man kan få for gode unggutter som har 40-50 kamper i Eliteserien (Dønnum har 39, red.anm). Er de interessert i en spiller som Aron så vet han omtrent hva det koster, påpeker sportssjefen.
Olsen på sin side hevder han ikke vet hva VIF krever for 22-åringen.
– Jeg ikke hva de skal ha for ham.
Før han legger til:
– Det finnes flere Eliteserie-spillere som vil gjøre en strålende jobb i Superligaen, men mange av dem vil vi ikke ha mulighet til å hente. Ta for eksempel Emil Bohinen, han kommer ikke til å havne i Skandinavia når han selges. Det er ikke noe å bruke tid på engang, for det er sjanseløst. Du har FCK som kan konkurrere med topp 4-5 i Nederland på å kjøpe spillere, de er ganske mye større enn oss. Midtjylland kan også betale godt for spillere, avslutter Olsen.
Vålerenga seiret mot Glimt på Intility. Se høydepunktene her.

Fagermos VIF med seier en uke før seriestart

Eliteserien
Her er dagens gladmelding: Full gjenåpning for idretten
I GÅR PÅ 10:41
Eliteserien
Spilte med hjernerystelse: – Ikke tid til å tenke på hva som skjer om fem år
I GÅR PÅ 09:06