Islamovic RBK-matchvinner med perle og solid Vålerenga-seier

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 21/04/2021 klokken 18:44 GMT+2

Åge Hareide slapp til flere spillere og testet flere i nye posisjoner, men nok en gang vant Rosenborg - og nok en gang viste Dino Islamovic målform.

Fagermo, Tollås Nation, Islamovic

Rosenborg - Ranheim 2-1
Rosenborg slo Raufoss 3-0 i den første testen etter pausen, mens mot Ranheim valgte Åge Hareide å la flere spillere slippe til med flere minutter i beina. Han bedyret overfor Adresseavisen at det aller viktigste akkurat nå, er å først og fremst fremstå solide, trygge og gode defensivt nå, og så får det offensive kommer litt mer etter hvert.
Så var det da også en ganske sjansefattig førsteomgang mot naboklubben som holder til i divisjonen under og ønsker seg å komme tilbake i aller ypperste selskap.
Utover i kampen ble det byttet mye fra begge lag, og det var også flere spillere som spilte i litt andre posisjoner, som Holse på begge backene og Stefano Vecchia innom midtbaneleddet.
Plutselig sprakk nullen, da Carlo Holse slo en dødball inn i feltet og midtstopper Besim Serbescic dukket opp og styrte den i nettmaskene.
Bare minuttet etter viste Dino Islamovic, som også hadde en aldri så liten oppvisning mot Raufoss, at han vet hvor målet står før årets sesong. Han tok ned en ball på hjørnet av 16-meteren, avanserte noen meter mens han holdt Ranheim-stopperen unna og dundret den i nettet. Vakkert av RBK-spissen.
Litt senere i omgangen reduserte Adria Lopez for Ranheim, med et lavt skudd fra om lag 16 meter. Ikke like gledelig for Ranheim, var det at Michael Karlsen var på banen i bare noen få minutter før han måtte ut igjen med en skade. Det skal ikke dreie seg om noe alvorlig, sier han selv til Adresseavisen.
Med rundt ti minutter igjen å spille kom Kristoffer Zachariassen alene med keeper uten å få noe ut av den situasjonen.
Slik startet RBK: Sander Tangvik - Mikkel Konradsen Ceide, Besim Serbecic, Gustav Valsvik, Pawel Chrupalla - Carlo Holse, Markus Henriksen, Edvard Tagseth - Emil Konradsen Ceide, Dino Islamovic, Rasmus Wiedesheim-Paul.

Solid av VIF

Vålerenga - Sarpsborg 2-1
Vålerenga fikk sin første kamp etter pausen avlyst da KFUM ikke ville ta noen koronasjanser, og dermed var dagens besøk av Sarpsborg det første man kunne se av Dag-Eilev Fagermos sølvtøyjagende mannskap for året - med unntak av den tidlige testen mot Strømsgodset for noen måneder siden.
Fagermo kastet også utpå det meste av det som er antatte startelleverspillere, og med unntak av Jonatan Tollås Nation og Christian Borchgrevink (liten kjenning), og muligens Osame Sahraoui der nykommeren Tobias Christensen fikk sjansen, var det fullt køl fra hjemmelaget fra start.
Og i en førsteomgang der begge lagene hadde sine muligheter, var det fortjent nok VIF som tok ledelsen etter en corner. Ballen så ut til å gå via hodet til Sarp-stopper Bjørn Inge Utvik, og til tross for at assistentdommeren virket sikker i sin sak, var det ikke lett å se på TV-bildene om den ballen faktisk var inne før keeper Anders Kristiansen sendte den vekk fra målet.
Ut i andre omgang ble det mange bytter fra mange lag, og selv om Rashad Muhammed tidvis viste at han kan bli en håndfull for motstanderforsvarere kommende sesong, var det igjen VIF som scoret.
Denne gangen var det ingen tvil, og Tollås Nation kunne juble for 2-0 etter nok en corner fra Horn Myhre.
Flere av VIF-unggutta viste positive tegn på at de vil bidra, i en solid gjennomføring av Vålerenga der det også kunne vært mer med hakket mer presisjon.
Steffen Lie Skålevik reduserte til 2-1 etter en corner, med det siste sparket på ballen i kampen.
Slik startet VIF: Klaesson - Horn Myhre, Skaret, Näsberg, Adekugbe - Bjørdal, Oldrup Jensen, Christensen - Dønnum, Kjartansson, Layouni.
Slik startet Sarpsborg: Kristiansen - Bojang, Ødegaard, Utvik, Thomassen - Næss, Lindseth - Halvorsen, Saletros, Muhammed - Kone.
Denne ble dømt inn - se høydepunkter fra VIF - Sarpsborg:

Denne ble dømt inn - se høydepunkter fra VIF - Sarpsborg

Tidligere i dag slo Mjøndalen Sandefjord hele 4-0. Les hva trener Vegard Hansen hadde å si etter seieren her - og se høydepunktene her.