Onsdag skulle de to tidligere lagkameratene fra tiden i Strømsgodset og kollegene fra trenerteamet i Mjøndalen, Vegard Hansen og Hans Erik Ødegaard, måle krefter i en treningskamp på Consto Arena. Dette var første test for den nye trenerduoen Ødegaard og Andreas Tegström i Sandefjord, mens bruntrøyene fra Mjøndalen vant 5-2 over Grorud lørdag.
Se høydepunktene fra treningskampen her:
Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
I GÅR PÅ 08:11

Ni mål på to kamper for MIF – se høydepunktene fra kampen mot Sandefjord

Avgjort til pause

Før pause var det liten tvil om hvem som hadde truffet best på taktikken, og rett før pause satte Erik Stavås Skistad inn 3-0 for vertene.
Før det hadde Sondre Solholm Johansen stanget inn 1-0 etter et hjørnespark før Tonny Brochmann la på til 2-0 på straffe.
Andre omgang startet med et par knalltøffe taklinger. Rett etter pause fikk Sandefjord-backen Brice Wembangomo en solid trøkk i ribbeina før Erik Brenden ble liggende på bakken like etterpå. Wembangomo kom tilbake på banen, men Haakenstad måtte gi seg etter 53 minutter.
Discovery meldte først at skaden var på Mats Haakenstad, men er nå rettet til Erik Brenden etter opplylsninger fra Sandefjord.
Mjøndalen fortsatte å imponere utover i omgangen. Magnus Magnetun Bækken satte enkelt inn 4-0 etter et herlig forarbeid av Lars Olden Larsen etter 68 minutter.
Sandefjord hadde ikke mange sjansene å skilte til med unntak av noen friske dribleraid fra nysigneringen Franklin Daddys Boy Nyentue og en situasjon der Lars Gussiås kom alene med keeper helt på tampen av kampen.

– Bedre enn i fjor

Vegard Hansen forteller til Discovery at planen for kampen var at de skulle fortsette der de slapp mot Grorud.
– Vi har lyst til å bli enda tøffere til å gå frem fra stopperplass og komme inn i mellomrom for å ha mulighet til å bli rettvendt der. Vi ville komme oss enda mer i bakrom og enda mer inn i boks. Vi har vår spillestil og formasjon og vi jobber med det hver dag på trening og blir bedre og bedre på det, og i dag syns jeg vi var veldig gode.
Til nå har bruntrøyene satt ni baller i mål, men det er ikke noe Hansen mener at de som ser Mjøndalen bør bli særlig vant til:
– Er dette et snitt dere kommer til å ligge på utover sesongen?
– Det kan man drømme om. Jeg tviler egentlig på det, ler treneren.
Likevel tyder scoringsformen på at det er ting på gang, og Hansen trekker frem en spiller som gjør det mulig å være optimistisk.
– Jeg har veldig tro på at vi kommer til å score mer enn de 26 vi scoret i fjor. Benjamin Stokke var veldig god i dag. Han er et veldig godt oppspillspunkt og en god relasjonsspiller med gode ferdigheter og avslutninger, så han kommer til å gi oss mye i den posisjonen der sammen med kantene våre. Både han og (Nikolas) Walstad, er solide og gode. Men også de som var hos oss i fjor ser ut til å være i mye bedre form og noen som har tatt nye steg.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 PÅ 07:33
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
08/08/2022 PÅ 06:28