Rosenborg - Start 1-0
– Det var en tøff kamp, og vi hadde ikke så mye ball de siste 20 minuttene. Det skulle løpes litt. Jeg er bare glad for at vi får de tre poengene. Det har vært en stund siden jeg har scoret, og jeg følte at jeg skyldte litt mål, sier en smilende Carlo Holse til Eurosport.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Pål Andre Helland fikk fornyet tillit på høyrekanten, og viste spesielt på dødball at han er et giftig våpen for Rosenborg. Flere sjanser ble skapt fra høyrekantens presise venstrefot.
Men mest diskutert i den første omgangen var en straffesituasjon som involverte Vegard Bergan. Han ble tilsynelatende revet ned av Holmar Eyjolfson, men kveldens dommer så ingen grunn til å blåse straffe til sørlendingene på den.
– Den i første omgang mener jeg er soleklar. Jeg vet ikke om jeg blir revet ned eller hekta, men jeg blir hvertfall dyttet over ende. At dommeren ikke tar det er bare dårlig, sier Vegard Bergan til Fædrelandsvennen etter kampen mot Rosenborg på Lerkendal.
– Straffespark for Start! Han blir revet, og i tillegg får han en liten kakk på foten, sa Eurosport-ekspert Bernt Hulsker i Fotball Direkte.
Rosenborg var nærmest få minutter før pause, da Emil Konradsen Ceide spilte inn fra venstre til Kristoffer Zachariassen som kom på et sugende løp fra dypet. Avslutningen endte ikke med scoring.
I pausen gikk Helland av med det som etter ubekreftede rapporter kan ha vært en strekk i leggen. Da hadde allerede en annen skadeplaget spiller, Anders Ågnes Konradsen, blitt erstattet av Per Ciljan Skjelbred etter 28 minutter.
Og selv om Start forsvarte seg både heroisk og godt, sprakk nullen til slutt. Konradsen Ceide spilte en nydelig stikker gjennom til Helland-erstatter Carlo Holse, som ikke gjorde noen feil i avslutningen.
En ekstremt viktig scoring som sendte Rosenborg opp i ryggen på Molde, bare ett poeng bak, etter at de snudde og vant mot Mjøndalen tidligere på dagen. I tillegg setter de press på Vålerenga som spiller senere søndag kveld.
Åge Hareide oppsummerer kampen som dårlig i første omgang og så betraktelig bedre i andre, der de la press på Start.
– De kjemper sin kamp for å holde seg i serien, og det er slike lag vi må prøve å bryte ned. Det holder med ett mål, men vi skal ikke bruke en hel førsteomgang på det. Vi må bli skarpere foran mål, rett og slett. Det må vi bare jobbe med, men slik er fotballen noen ganger, sier han til Eurosport.
Han sier med et smil om munnen at han aldri blir fornøyd.
– Vi kan ikke være fornøyde med noe som helst, selv om vi vinner en kamp. Vi må alltid se etter forbedringer, og trene videre og bli bedre. Det er det som driver laget.
Han roser Helland som «jobber seg sakte, men sikkert i form og har en god dødballfot».
– Men så har vi en god stall. Carlo kommer inn og viser kvaliteten vi har i laget vårt.
De tre poengene betyr at bare Bodø/Glimt tar flere poeng enn Åge Hareides mannskap. Selv om det ikke alltid glitrer spillemessig, er det ingen andre enn serielederne som er i bedre form poengmessig. Glimt vant mot KBK og har plukket 28 poeng, mens Rosenborg nå står med 27 på de 11 siste.
På overtid fikk Mohamed El Makrini rødt kort, og må dermed stå over neste kamp mot Sarpsborg.
– Jeg synes ikke det hadde vært helt sjukt om vi hadde fått med oss noe. Men slik er det. Det er så mange kamper igjen at det ligger i våre hender. Det er mange gode prestasjoner og gode kamper, men vi må begynne å score flere mål enn motstanderen, sier en skuffet Jesper Daland.
Det skjedde like før Start med bare ti mann var ekstremt nær å ta med seg ett poeng. Ellers solide Andre Hansen glapp et innlegg. Jesper Daland fikk en ball på den, men fikk ikke styrt den mot mål.
– Dette er ikke en kamp vi trenger å skamme oss over. Det var en hederlig innsats og et godt forsøk på å få med noe herfra. Men det ble litt for lite dessverre, sier Start-trener Joey Hardarson, vel vitende om at de snart må begynne å bli mer effektive og ta flere poeng.
– Det er noe vi må få i gang. Vi får en del muligheter, men evner ikke gjøre store nok sjanser ut av dem. Det nytter ikke grave seg ned, vi må bare øve og terpe. Jeg føler nok en gang at vi er nærme å få med oss noe, på en tøff bane mot en tøff motstander og alt det der, men det mangler det siste lille.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53