Hugo Vetlesen har fått en fin start på sesongen for Stabæk med tre mål på åtte kamper. En som har latt seg imponere av 20-åringen denne sesongen er lagkamerat Yaw Amankwah.
– Jeg vil berømme han enormt. Det å være heit, slik han var for noen år siden her i Stabæk og helt iskald i fjor, og så måten han har vært i oppkjøringen og virkelig tatt opp hansken igjen. Og det har lyst ut av hele ham fra vi møttes i januar, at han skal ha en plass på laget i år. Og det står enorm respekt av den jobben han har lagt ned. Han har en ærgjerrighet som jeg tror gjør at det er utrolig vanskelig å ikke bli god til slutt, sier Amankwah.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 PÅ 17:56
Da Vetlesen var 17 år fikk han Eliteserie-debuten for Stabæk, og var da den første spilleren født etter år 2000 til å starte en Eliteserie-kamp. Han fortsatte å imponere også i 2018-sesongen og spilte 24 av kampene for Bærumsklubben. 2019-sesongen ble derimot tyngre for 20-åringen og han var ute en del av laget.
– Jeg sto på hardt og trente godt, i hvert fall. Men Janne (Jönsson) valgte å bruke andre spillere mer, og det skjønner jeg godt. Jeg var ikke helt på, og var ikke fornøyd med meg selv heller. Jeg hadde kanskje litt godt av å få den motgangen. Men formen sitter nå, og jeg ser at det nærmer seg noe, fortalte han til Eurosport tidligere i sommer.

– Treneren må bare elske han

Nå mener Amakwah at Vetlesen er på vei tilbake og er revansjelysten.
– Ja, det er nesten som du så det i øynene hans da vi møttes her i januar og fra første trening og i treningskampene. Han scoret i treningskampene og har vist at han har tatt kontroll over det. Og når han leverer målpoeng slik som han gjør nå, så har jo ikke treneren noe annet valg enn å elske han. Så jeg synes det er et forbilde for andre som havner ute i kulden, at det er opp til deg selv.
– Er det han som har stått for det selv eller har han blitt lokket frem av Janne, vi vet jo at han er god på å få ut det beste i spillerne?
– Akkurat det der vil jeg gi 100 prosent credit til Hugo selv. Han har den «killer-mentaliteten» som du må ha i dette «gamet» her, sppesielt når du har havnet litt ute i kulden. Og nå ser vi hvordan det går, så jeg tror at han kan være et veldig godt forbilde, sier Amankwah.
Se intervjuet med Amakwah her. Saken fortsetter under:

– Det står enorm respekt av den jobben han har lagt ned

– Kan være sikker på at utenlandske klubber ser på

Også Eurosports ekspert Kjetil Rekdal mener Hugo Vetlesen kan bli verdifull for Stabæk denne sesongen.
– Ja, han er i ferd med det. Han hadde jo en meget god sesong for to sesonger siden, også kom han tilbake med en svak sesong i fjor, var mye ut av laget. I år så har han virkelig begynt å kvikne til. Han har begynt å score mål og det kan man være sikker på at utenlandske klubber ser litt på; at han er delaktig i målpoeng, sier Rekdal, og trekker frem scoringen hans i kampen mot Sarpsborg 08.
– Det var en utrolig viktig scoring i en sånn tett, ekkel 0-0-kamp. Å få det første målet i en sånn kamp har enorm betydning.
I fjor sommer skrev Eurosports ekspert Joacim Jonsson en blogg om de ti heteste salgsobjektene det vinduet, hvor blant annet Vetlesen var nevt.
– Vetlesen har tidligere sesonger vært på vei ut av Norge, men har valgt å bli Stabæk i vente på noe bedre. U-20-VM skulle bli det internasjonale gjennombruddet som banet vei for større klubber. Mesterskapet gikk dårligere enn forventet, men jeg tror fortsatt at han er hett stoff blant utenlandske klubber. Stabæk trenger penger til å forsterke og Vetlesen har lyst å ta et steg ut. Summen av det kan bli en overgang i sommer, skrev han da.
Rekdal tror interessen fra andre klubber kan vekkes igjen hvis 20-åringen fortsetter å levere.
– Ja. Det var vel slik at Stabæk kunne ha solgt ham hvis han ville for to sesonger siden og det gjorde de ikke. De mente at det ikke var helt riktig og Vetlesen var kanskje ikke helt fornøyd med klubbene som var tilstede og ville kjøpe han heller. Det var en svak sesong fra han i fjor, nå er han på gang igjen. Og det er jo litt sånn med unge gutter at det svinger litt, man skal vokse litt.
I kampen mot Sarpsborg 08 fikk Vetlesen en smell i ankelen, men fortsatte å spille og scoret det første målet, hans tredje for sesongen.
– Han sa det jo selv at han hadde en ankel som han var usikker på om holdt, de teipet han opp på nytt og så gikk han utpå banen igjen å scoret 1-0-målet. Så det viser at det er en gutt i en fin utvikling igjen. Det er viktig for Stabæk og for Vetlesen, sier Rekdal.
Søndag er det klart for de resterende kampene i runde ni og Stabæk skal møte Aalesund borte klokken 18.00. Kampen kan du se på Dplay!
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
Eliteserien
LAN-trend snudd: – Det må vi gjøre noe med
02/04/2022 PÅ 07:49