Scanpix

Dette er de ti heteste salgsobjektene i sommer

Dette er de ti heteste salgsobjektene i sommer

21/06/2019 20:31

Vi nærmer oss overgangsvinduet med stormskritt og det er flere spillere i Eliteserien som vil skifte arbeidsgiver til større klubber denne sommeren.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

Storklubber som Brann og RBK sitter med aldrende staller og der tror jeg det er få spillere som selges til større klubber dette vinduet. Jeg mener at disse ti er de heteste salgsobjektene i sommer:

1. Tobias Børkeeiet – Stabæk

Kontrakt ut: 31.12.20

Forventet prislapp 12-15 MNOK

Børkeeiet har allerede vært under lupen til flere klubber og var nær en overgang til Brøndby i fjor sommer. Det strandet den gang på overgangssummen. Han hadde kanskje ikke den forventede suksessen i U-20 VM, men det er nærliggende å tro at han blir solgt i sommer. Klubben er i sårt behov av penger. Den majestetiske midtbanemannen er på lista til mange proffklubber.

2. Håkon Evjen – Bodø/Glimt

Kontrakt ut: 01.06.21

Forventet prislapp 20-30 MNOK

Evjen har levert til 20 i stil denne eliteseriesesongen og er brennhet blant europeiske toppklubber. Har tempo og ferdigheter som tilsier at han i løpet av kort tid spiller på et høyere nivå. Det er realistisk å tro at Evjen havner i Belgia eller Nederland. Glimt hadde nok gjerne ønsket å beholde sin gullkalv, men fotball er ferskvare og Glimt er en selgende klubb. Tidspunktet for å få maks ut av overgangen kan være nå.

3. Kristoffer Zachariassen – Sarpsborg 08

Kontrakt ut: 31.12.20

Forventet prislapp: 7-10 MNOK

Det har lenge vært forventet at Zachariassen skal forlate Sarpsborg. Nå har han kun 1 1/2 år igjen av avtalen, og skal Sarpsborg cashe inn på sin yndling, må han selges nå. Zachariassen vil selv ut av Norge og han har gjort jobben sin for Sarpsborg 08. Han har ikke vært like god denne sesongen, og det sammen med at han bikket 25, gjør at prisen har sunket betraktelig på bergenseren.

4. Amor Layouni – Bodø/Glimt

Kontrakt ut: 31.12.20

Forventet prislapp: 6-8 MNOK

Svensktunisieren har levert en eksepsjonell sesong og har i tillegg begynt å levere målpoeng. En spiller med ekstrem fart som er god til å utfordre en mot en. Har et herlig venstrebein. Alderen gjør at salgssummen er begrenset.

5. Kristian Thorstvedt - Viking

Kontrakt ut: 30.06.21

Forventet prislapp: 10-15 MNOK

Thorstvedt har tatt Eliteserien med storm. Ekstremt intelligent spiller med gode ferdigheter som er god både med og uten ball. Har en fysikk som gjør ham interessant for flere europeiske klubber.

6. Hugo Vetlesen - Stabæk

Kontrakt ut: 31.12.21

Forventet prislapp: 10-15 MNOK

Vetlesen har tidligere sesonger vært på vei ut av Norge, men har valgt å bli Stabæk i vente på noe bedre. U-20-VM skulle bli det internasjonale gjennombruddet som banet vei for større klubber. Mesterskapet gikk dårligere enn forventet, men jeg tror fortsatt at han er hett stoff blant utenlandske klubber. Stabæk trenger penger til å forsterke og Vetlesen har lyst å ta et steg ut. Summen av det kan bli en overgang i sommer.

7. Chidera Ejuke - Vålerenga

Kontrakt ut: 31.12.20

Forventet prislapp: 12-15 MNOK

Vålerengas lille «trollgubbe» har virkelig fått sitt gjennombrudd denne sesongen. Han har vært en håndfull for de fleste forsvarere, og er en spiller motstanderne må forholde seg til. Har tempo og ferdigheter med ball som gjør ham interessant utenfor Norges grenser.

8. Fredrik Aursnes – Molde FK

Kontrakt ut: 31.12.21

Forventet prislapp: 7-10 millioner MNOK

Aursnes går litt under radaren hos de fleste, men er ekstremt viktig for Molde. Løper mye og dekker store rom. Han er også god i duellspillet og trygg med ballen. Han har et nivå i seg som betyr at han kan spille i bedre lag enn Molde.

9. Jørgen Strand Larsen – Sarpsborg 08

Kontrakt ut: 31.07.21

Forventet prislapp: 8-10 MNOK

Strand Larsen følges med argusøyne av mange europeiske klubber etter den sensasjonelle oppkjøringen. Scoringene har latt vente på seg i Eliteserien, men i helgen eksploderte han. Fortsetter han score i Eliteserien og leverer et godt U-19-EM, vil Sarpsborg få bud på ham.

10. Yldren Ibrahimaj – Viking

Kontrakt ut: 31.12.20

Forventet prislapp: 2-5 MNOK

Avslutter med en liten outsider, men Ibrahimaj har levert godt denne sesongen. 7 målpoeng på 10 kamper er gode tall, og poengspillere er alltid interessante. Stort ferdighetsrepertoar og et herlig driv med ballen i beina. En klubb midt på treet i Belgia eller Nederland er ikke urealistisk for ham.

Video - Reagerer på Gauseth-oppførsel etter nok en irettesettelse

05:11