BEKKESTUA (Eurosport.no)
Stabæk har åpnet sesongen uten tap, med uavgjort mot Mjøndalen og Vålerenga, før de onsdag kveld holdt nullen og sendte Sandefjord hjem med to i sekken.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
– Det er godkjent, men vi er selvfølgelig ikke helt fornøyde. Vi kunne fått med oss litt mer mot Mjøndalen, og kanskje spesielt Vålerenga der vi var en mer, men rotet det litt til. Det var godt med seier nå, men vi har fortsatt ting å jobbe med, sier Vetlesen til Eurosport.
På scoringslista, sammen med kaptein Andreas Hanche-Olsen, sto Vetlesens navn endelig i seriesammenheng igjen.
– Det var veldig deilig. Deilig å få en scoring tidlig i sesongen. Jeg føler formen er bra, og at jeg hadde en god oppkjøring. Jeg scoret litt der også, men det er godt at det endelig skjer også i Eliteserien, der det betyr noe, sier 20-åringen.
Da han debuterte for Stabæk allerede som 17-åring i april 2017, ble han historisk som den første født etter årtusenskiftet som startet en kamp i Eliteserien. Allerede i den sesongen var han involvert i 30 kamper for førstelaget, og leverte tidvis glitrende.
I fjorårssesongen var han derimot en del ute av laget, i en sesong som gikk mye tyngre for unggutten personlig.
– Først og fremst var det en veldig lærerik sesong. Jeg spilte et VM (U20) og så fikk jeg kyssesyken. Så jeg følte jeg måtte bygge kroppen litt opp igjen på høsten der, og det føler jeg at jeg får igjen for nå, sier Vetlesen.
At han ikke spilte en like stor rolle i fjor høst, forstår han godt.
– Jeg sto på hardt og trente godt, i hvert fall. Men Janne (Jönsson) valgte å bruke andre spillere mer, og det skjønner jeg godt. Jeg var ikke helt på, og var ikke fornøyd med meg selv heller. Jeg hadde kanskje litt godt av å få den motgangen. Men formen sitter nå, og jeg ser at det nærmer seg noe.
Allerede som 20-åring har han flere Eliteserie-kamper enn mange andre, og spesielt spillere som er i nærheten av samme alder.
– Var det på en måte også litt godt med motgang for videre utvikling, er det slik det kan tolkes?
– Ja, altså, selvfølgelig vil du ikke ha motgang, men når du først er oppe i det, må du bare takle det på best mulig måte. Jeg har stått på bra og på trening står jeg igjen og jobber for det. Du kan jo se det på den måten. Du vil helst ikke ha motgang, men når den først er der, så gjelder det å snu det om til noe positivt. Jeg føler jeg har greid det nå.
Den siste perioden har han også tatt flere konkrete grep, og endret noe på treningen.
– Jeg må fortsette det jeg gjør hver dag, og stå på og trene godt. Men jeg har lagt om litt på treningen, og føler meg litt sterkere fysisk. Så jeg har mer å rutte med der. Generelt er jeg i mye bedre form nå enn jeg var på vår/sommer i fjor.
I tillegg er det noe med dynamikken i en spillerstall, der det plutselig kommer inn konkurrenter, andre får tillit og griper sjansen – og noen forsvinner.
– Hvilken rolle har du nå og ser du for deg fremover?
– Som du sa har jeg litt flere Eliteserie-kamper enn de unge gutta, og jeg vil bidra med den erfaringen jeg har. Jeg er selvfølgelig ikke ferdig utlært ennå, men vil bidra med det jeg har av rutine, som en av dem som har litt flere kamper i troppen.
Her avbrytes intervjuet i den stekende sola på Nadderud av en gjeng nysgjerrige barn på klubbens fotballskole. Smilende rusler Vetlesen av gårde for litt lett restitusjonstrening, nå som kampene kommer tett som hagl.
Allerede til helgen venter prestisjeduellen mot hans gode kompis og nåværende Molde-spiller Ola Brynhildsen.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 PÅ 17:56
Eliteserien
Høydramatisk da LSK klatret til toppen av tabellen: – Det smaker litt ekstra
18/04/2022 PÅ 18:10