Populære sporter
All sport
Vis alt

Hevder superspissen selges for over 100 millioner: – Veldig bra for norsk fotball

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 10/01/2023 klokken 16:16 GMT+1

Casper Tengstedt (22) ser ut til å være tapt for Rosenborg. Tirsdag melder både TV 2 og Adresseavisen at dansken selges til den portugisiske storklubben Benfica for godt over 100 millioner kroner. Nok et storsalg som styrker norsk fotball, mener Discoverys ekspert Asbjørn Myhre.

Ole Sæter og Casper Tengstedt

Foto: NTB

3. august 2022 signerte den ukjente danske spissen Casper Tengstedt for Rosenborg. Prisen skal angivelig ha vært på rundt ti millioner kroner.
Tengstedt ble hentet av Kjetil Rekdal fra AC Horsnes, og den 22 år gamle frontspissen viste seg å bli en storsuksess fra første stund.
Dansken hadde en helt ellevill høst for RBK. Han rakk å spille 14 kamper for laget som til slutt endte som nummer tre, der han noterte seg for hele 15 mål og ni målgivende pasninger. 15 mål på 14 kamper gir et snitt på mål hvert 80. minutt.
Tengstedt scoret blant annet hat trick i sin første borteopptreden for Rosenborg, mot Sandefjord ni dager etter at han signerte.
Nå tyder alt på at Casper Tengstedt er ferdig i RBK. Ifølge TV 2 er nemlig Champions League-klubben Benfica i ferd med å kjøpe 22-åringen fra Danmark.

120 millioner

Ifølge kanalen blir dansken solgt for en totalpakke på 120 millioner kroner, der Rosenborg også skal ha sikret seg en videresalgsklausul på 15 prosent.
– Dette er en fantastisk deal for Rosenborg. Akkurat sånn norsk klubbdrift skal være, å identifisere noe ikke alle ser og tjene grovt på det. Når det kommer et bud i den størrelsesorden, så har de ikke noe valg, sier Discoverys fotballekspert Asbjørn Myhre.
– Med de spinnville tallene han leverte i fjor høst, så er det ikke sjokkerende at han drar allerede nå i januar. Jeg hadde en kollega en gang som pleide å si at «fotball er ferskvare», og det er jo akkurat det det er, legger Myhre til, og sikter til tidligere Discovery-ekspert - og nåværende VIF-sportssjef - Joacim Jonsson.
Også Adresseavisen skriver at Benfica blir neste stoppested for Casper Tengstedt. Ifølge lokalavisen skal representanter fra Benfica allerede være på plass på Gran Canaria, der RBK lader opp til en ny sesong.
Dette sa Tengstedt til Discovery om framtiden i november. Saken fortsetter under.
picture

Har ikke hastverk med å komme seg videre: – Glad for å være her

– Bra for norsk fotball

Avtalen føyer seg inn i rekken av storsalg i 100-millionersklassen fra norsk fotball det siste året. Salget av Erik Botheim fra Bodø/Glimt til russiske Krasnodar for 100 millioner i desember 2021 ble på mange måter et paradigmeskifte i norsk fotball.
Gjennom 2022 så vi salg i 40-50- og 60-millionersklassen, før vi denne måneden har sett at David Datro Fofana har forsvunnet for 120 millioner kroner til Chelsea. Nå tyder alt på at en ny spiss forsvinner for et tresifret millionbeløp.
– Det som er bra nå er at det flyttes penger i norsk fotball. Vi begynner å nærme oss dansk fotball i store salg ut av landet, og det at vi ofte kommer opp i 100 millioner er veldig gledelig. Det beste for norsk fotball er at økonomien går bra og at vi får penger inn i ligaen, forteller Asbjørn Myhre.

Dyrere enn Carew

Selv om vi har sett at det stort sett er Molde, Bodø/Glimt og Rosenborg som har solgt for store summer det siste året, er ikke eksperten i tvil om at det også kommer de andre klubbene i Eliteserien til gode.
– Salgene er bra for konkurranseforholdene i norsk fotball. Toppklubbene skal investere smart igjen, og da vet de andre klubbene i Eliteserien at de kan makse prisen på de gode spillerne. God klubbdrift er veldig viktig i den sammenheng, for det er lett å sløse også, forklarer Myhre.
Skulle alt gå knirkefritt blir Tengstedt den dyreste spilleren ut av Rosenborg noensinne. Den tidligere rekorden var det John Carew som stod for, da han ble solgt til Valencia for 75 millioner kroner i 2000.
Casper Tengstedt deltok ikke på tirsdagens trening i Salobre, og ifølge klubben er han syk.
Sett denne Tengstedt-scoringen?
picture

Tengstedt med drømmescoring: – En helt vanvittig scoring

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame