Populære sporter
All sport
Vis alt

De ti beste Eliteserie-spillerne i 2022: – Stortalentet har blitt fullvoksen

Publisert 28/12/2022 klokken 12:02 GMT+1

Discoverys fotballkommentatorer Asbjørn Myhre og Kenneth Fredheim har rangert de 50 beste spillerne i Eliteserien i 2022-sesongen. Dette er de siste ti plassene.

Tobias Heintz, Casper Tengstedt og Hugo Vetlesen

Foto: NTB

10. Carlo Holse, Rosenborg
Dansken har blitt litt «potet» i RBK de siste par sesongene, men det er som indreløper han skinner. Fantastisk presis venstrefot og enorm timing i sine innlegg, enten han slår de tidlig og hardt fra distanse, eller som stikkere. Har vært den perfekte servitør for måljagende spisser. 14 målgivende på 28 kamper.
9. Ola Brynhildsen, Molde
Startet sesongen med en klar ambisjon om å score flere mål, og fasiten er utvilsomt suksess, med 11 mål på 19 kamper (12 fra start). Stor fart, herlig steg og blitt en langt mer klinisk avslutter.
8. Tobias Heintz, Sarpsborg 08
24-åringen på lån fra Häcken leverte så til de grader, 15 mål er rekord for en Sarpsborg 08-spiller i én og samme sesong.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Her fullfører han hat tricket: – De hadde vært på kvalik uten han på laget

7. Sivert Mannsverk, Molde
20-åringen har spilt som en garvet veteran sentralt på midten i MFK. Gjør den litt «usynlige» jobben på midten, som tillater andre å skinne offensivt. Meget god spilleforståelse, dekker alltid riktige rom og har meget lav feilprosent med ball.
6. Eirik Haugan, Molde
Dro fra Molde som ung tenåring. Slo ikke gjennom i utlandet og har gått den lange veien mot toppen. Mange var skeptiske da Molde hentet han hjem. Har fremstått med ro, trygghet på ball, sterk i duellspillet og utover i sesongen som sjef i Moldes bunnsolide forsvar. Imponerende.
5. Emil Breivik, Molde
Den lokale guttens definitive gjennombrudd. Overblikk, teknikk, herlig pasningsfot. Gjør få feil og har også blitt meget god i det defensive. Imponerende stabil sesong, hvor han etablerte seg som et førstevalg på suverene Moldes midtbane.
4. Datro David Fofana, Molde
Det har gått gjetord om hans prestasjoner på trening helt siden han kom til Molde. Dette ble sesongen vi også fikk se det i kamp. Råsterk, herlig balanse, uredd, uforutsigbar og er på blokka til store utenlandske klubber med utropstegn bak. 15 mål/4 målgivende på 24 kamper.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

TIL-kapteinen forbløffet: – Han var jo f**n meg helt rå

3. Casper Tengstedt, Rosenborg
Kom til Rosenborg som et nærmest ubeskrevet blad midtveis i sesongen. Slo til fra bokstavelig talt første spark. En avslutter av klasse, både i boks og fra distanse. Jobber knallhardt og er i tillegg en kreativ kraft. 16 mål og 6 målgivende på 14 kamper er helt vilt.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Ustoppelige Tengstedt med ny suser: – Hva er denne mannen laget av?

2. Amahl Pellegrino, Bodø/Glimt
Slo gjennom på toppnivå i godt voksen alder for KBK. I Glimt har han tatt nye steg. Det er nesten garanti for mål når han skjærer inn fra høyre og lader skuddfoten. 25 mål, 10 målgivende er nærmest forbløffende tall på 27 kamper.
1. Hugo Vetlesen, Bodø/Glimt
Stor sesong på midten hos Glimt, med 16 mål og 7 målgivende. Jobber alltid hardt, kreativ, flink til å sette fart framover og enorm til å komme seg i scoringsposisjoner. Et eventyr siden sommeren 2021. Stortalentet har blitt en fullvoksen (landslags)spiller.
Sett denne?
picture

Vetlesen kåret til årets spiller i Eliteserien

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame