KRISTIANSUND / OSLO (Eurosport.no):
7. februar presenterte Kristiansund nyheten om at Ousseynou Cavin Diagne (20) har skrevet en treårskontrakt med klubben. Han var kaptein for Senegal i fjorårets U20-VM, og kom til Norge fra belgiske Club Brugge.
Eliteserien
Gåsehud og kaos i klubbene – tatt på senga av pølsespørsmål
41 MINUTTER SIDEN
I det omtalte mesterskapet spilte han fem kamper og scoret ett mål for landet sitt, fra sin sentrale midtbanerolle.
– Hvordan klarer en klubb på Nordmøre å hente en U20-landslagskaptein fra Senegal?
– Nei, det har jeg ikke peiling på, han bare dukket opp, sier KBK-trener Christian Michelsen til Eurosport med et stort glis.
Der han sitter sammen med assistenttrener Magne Hoseth er han svært hemmelighetsfull.
– Vi må være litt forsiktige med å si noe og røpe den, men vi har opparbeidet oss et nettverk underveis i KBK-tiden. Så det er kjennskap. Vi kan si at det er en KBK-mann som har hjulpet oss litt i den sammenhengen. Det kan hende det blir et varig samarbeid, sier Michelsen med et lurt smil.
– Men det holder vi for oss selv!
Klubben har hatt en del afrikanere tidligere, og flere av dem har levert gode prestasjoner på gressmatta. Rett nok har flere kommet via Molde, slik at veien i så måte har vært kortere.
– Joda, men alle klubber i Norge som har hatt suksess med afrikanere vet at de trenger litt tid på å integreres. De hadde ikke suksess hos oss heller fra dag en, så vi har jobbet med dem over tid. Det må vi helt sikkert gjøre med Cavin, som vi kaller ham, også. Det er en av oppgavene til Magne.
For Hoseth, som sjefen sier, ble selv en solid sentral midtbanespiller utover i karrieren. Han har klare tanker om hva han skal ta tak i, men avviser at han er noen direkte erstatter i Amidou Diops rolle.
– Nei, han må skape sin egen rolle. Vi tenker ikke slik at vi skal ha den og den inn i den og den rollen. Han må finne sin egen ut fra den tallkombinasjonen vi setter opp. For min del blir det først og fremst å jobbe med kroppsstilling, slag på ball, kvikkhet i hodet fra han vinner ballen til han leverer den, sier Hoseth, og utdyper:
– En sentral midtbanespiller er gjerne hjertet i laget. Går det sent der, går det sent med alt annet. Hvis han bruker lang tid, stopper alle bevegelsene opp. Det må gå fort og det må være presist. Han må ligge på en viss prosent hvis han skal være fast hos oss.
Diagne beskrives som en utpreget defensiv midtbanespiller. En ballvinner, som likevel har noen ferdigheter som vises i glimt også fremover i banen.
– Så har det sikkert litt med en annen type kultur og fotball der han kommer fra. Det er for eksempel litt mer posessionorientert i Belgia, skyter Michelsen inn.
Duoen er klare på at 20-åringen skal få tid til å finne seg til rette, venne seg til kunstgress og lære seg måten laget ønsker å spille fotball på.
– Jeg tror han er ekstremt fotballsmart. Det virker slik på møter vi har. Han er veldig søkende, og det er et veldig bra tegn, sier Hoseth.
Siste ord går til sjefen sjøl.
– Og så skal vi gi ham tid. Vi sier ikke at han er bankers på laget. Han er også fransk- og spansktalende. Så vi er i full gang med å lære ham engelsk i tillegg.

Slik blir Hoseths nye rolle: – Fikk ikke ut det beste av ham i fjor

Eliteserien
Her er dagens gladmelding: Full gjenåpning for idretten
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Spilte med hjernerystelse: – Ikke tid til å tenke på hva som skjer om fem år
3 TIMER SIDEN