Populære sporter
All sport
Vis alt

Helt Sheriff mot erkerivalen – Molde banket RBK: – Det betyr alt

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 21/11/2021 klokken 22:27 GMT+1

Molde var både gode og effektive da de sendte Rosenborg hjem med 4-1-tap.

Sheriff Sinyan

Foto: NTB

Molde - Rosenborg 4-1
– Det er deilig. Fantastisk. I dag spiller vi bra og scorer fire fine mål, sier Sheriff Sinyan med et stort smil, og legger til:
– Det betyr alt. Vi får den støtten fra tribunen i dag, og merker at oppbygningen til kampen bygger selvtillit og krigen i oss. Det kan ikke bli bedre enn det her. Det er dette vi spiller for, sier banens bestemann.
Erkerivalene med den lange forhistorien møttes på Aker stadion til en kamp der lå atskillig mer enn ære i potten.
Molde måtte vinne for å beholde det ørlille gullhåpet og i tillegg ha en hånd på sølvtøyet, mens for Rosenborgs del handlet det om å ta innpå i kampen om bronse og Europa-spill.
Og trønderne startet kampen klart best, og spesielt de 20 første minuttene var de gode. Men så var Molde både effektive og dyktige da de sørget for tomålsledelse til pause.
– Det er alltid deilig å slå Rosenborg, og i tillegg måten vi gjør det på. En godt gjennomført kamp. Vi vet at de er et godt lag, men jeg føler at vi tar litt over når vi får det første målet, sa Ohi til Discovery etter kampen.
Toppscorer Ohi Omoijuanfo hogg til og utnyttet en retur fra Andre Hansen etter et Etzaz Hussain-skudd da sistnevnte fikk stå umarkert. Så fosset Rafik Zekhnini – på et skuffende lån i RBK i 2018 – inn i bakrommet og slo inn foran mål. Ohi hoppet over ballen og Magnus Wolff Eikrem bredsidet kula i garnet fra om lag 20 meter.
– Det er flatterende. Vi var dårlige første 20 og de var bedre enn oss. Men vi hevet oss etter første målet. Det er masse rom her, men vi må tørre å spille, sa Eikrem til Discovery i pausen.
Rosenborg kom igjen bedre med etter hvilen, og da laget var inne i en god periode kom også reduseringen.
(Artikkelen fortsetter under):
picture

Skjelbred: – Jeg skal holde meningene mine for meg selv akkurat nå

Dino Islamovic kastet fram foten og styrte inn innlegget etter godt Olaus Skarsem-forarbeid, og tente håpet for RBK.
Men så ble det effektivt slukket av Molde igjen, rundt fem minutter etterpå. Først stusset Carlo Holse ballen i egen tverrligger, før midtstopper Sheriff Sinyan dukket opp og økte ledelsen.
Midtstopperen ble også kåret til banens beste av Discoverys ekspert.
– Vi sitter ikke igjen med noe som helst. Vi gjør en brukbar førsteomgang i banespillet og var okei, og så har vi ikke det som skal til foran mål. Det gjør Molde, og det blir vi straffet for, sier RBK-trener Åge Hareide til Discovery.
– Jeg er frustert og det er spillerne også. Vi følger godt med, men får ikke satt det siste. Vi slår feil og da kontrer Molde oss i hjel. Det er de gode på og det er bare å gi dem honnør for det.
Islamovic var god på topp for Rosenborg, og traff også stolpen etter en herlig prestasjon, men gjestene kom aldri nærmere.
For minuttet før ordinær tid var ute, fjernet innbytter Emil Breivik all tvil. Etter en pasning inn fra Hussain dro han seg lekent fri fra sin mann, vendte og skjøt inn 4-1-målet.
Og med det satte Moe det berømte skapet på plass?
– Overfor trønderne er det i hvert fall det. Vi skal leve godt på det i vinter, vi har et lite forsprang på dem der, sier Erling Moe med et smil.
Rosenborg har nå bare en seier på de siste syv bortekampene.
– Innspurten er i ferd med å bli vanskeligere og vanskeligere for Rosenborg, som kanskje må innse at den trejdeplassen og Europa forsvinner, sa Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud.
(Artikkelen fortsetter under):
picture

Moe om en fremtid med Solskjær: – Det er ingen umulighet

De har nå fem poeng opp til Viking på tredjeplass.
– Vi har ikke snakket så mye om det. Vi må forbedre prestasjonen fra kamp til kamp, og kom godt i gang i dag. Vi var spillførende før Molde scoret, og så scoret de ett til før pause, og da blir det lang vei inn, sier Hareide.
Molde skal fortsette gulljakten mot nedrykkstruede Brann i neste kamp, mens Rosenborg møter serieleder Bodø/Glimt. Det er med tre runder igjen fem poeng mellom Glimt og Molde.
– Vi skal kjempe helt inn og skal prøve å vinne. Og så er vi realister, og pr. dato er det på flyet oppover. Vi vil bestandig prøve, men det er ikke i våre hender. Glimt er såpass gode, sier Moe.
picture

Molde banket Rosenborg - se høydepunktene

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame