Oppdatert 21/11/2021 klokken 20:22 GMT+1

Hugo Vetlesen har vært toneangivende for at Bodø/Glimt fosser mot gullet i rollen som innbytter, og var sint for ikke å få starte sist. Nå fikk han sjansen fra start og leverte – og var involvert i situasjonen som diskuteres heftig.

Se Glimt ta nok et steg mot gullet

Bodø/Glimt - Lillestrøm 2-0
Toppscorer Thomas Lehne Olsen fikk en bra mulighet etter snaue halvtimen, men måtte nærmest hoppe for å få avsluttet. Ballen forsvant på utsiden av stolpen.
Og like etterpå tok Bodø/Glimt ledelsen.
Hugo Vetlesen, svært involvert med mål og målpoeng for Glimt i de siste seriekampene da han har kommet inn fra benken, hadde fått sjansen fra start. Han jaktet en ball som så ut til å forsvinne over dødlinja, men ga aldri opp og la inn foran mål.
(Artikkelen fortsetter under):

Vetlesen smiler igjen: – Det har vært en tøff periode

Der dukket motsatt indreløper Sondre Brunstad Fet opp og satte inn 1-0-målet. LSK-keeper Mads Hedenstad Christiansen var blant dem som signaliserte heftig ut mot assistentdommeren på motsatt side.
– Det er vanskelig å si, det går fort. Jeg får se den etterpå, det var vanskelig å si der og da, sier Vetlesen i pausen.
Se hendelsen her (artikkelen fortsetter under):

Roper på at denne ballen er ute sekunder før Glimt-scoringen

Lillestrøm-spillerne så ut til å stoppe opp litt i forkant.
– For meg ser det ut som den er over linja, men det er ikke lett for dommeren å se. Men selvfølgelig, vi vil jo at den skal være ute og vi stopper opp litt. Det er dumt, vettu, vi må spille til fløyta går, sier LSK-stopper Espen Garnås til Discovery i pausen.
for meg ser det ut som den er utenfor linkja men ikke let tfor dommer å se. men selvfrølgelig, vi ivl jo at den skære væåre ute og vi stopper pop litt. det er dumt, vettu, vi må spille ti lfløyta går.
Bodø/Glimt hadde ikke tapt noen av de 19 foregående kampene hvor laget har scoret det første målet i Eliteserien i år (14-5-0), og de var ikke ferdige på Aspmyra søndag kveld heller.
For igjen var Vetlesen sentral, da Glimt doblet ledelsen. Med en perfekt og delikat stikker fant han Erik Botheim, som i sin tur scoret på flott vis alene med Hedenstad Christiansen.
Etter pause lavet snøen ned i Bodø, og traktorer og personell med koster og snøskuffer måtte trå til for å rydde banen, etter at kampen ble stoppet i det 51. minutt. Det ble en pause på hele 22 minutter før spillet kunne settes i gang igjen.
Hjemmelaget levde ikke spesielt farlig utover i omgangen, men Lillestrøm hadde noen muligheter, som da Eskil Edh testet Nikita Haikin, selv om målvakten hadde grei kontroll på den.
Det ble lagt til hele 24 minutter på Aspmyra.
– Alt i alt skal vi være fornøyd. Jeg bryr meg ikke om været så lenge jeg får to assists, sa Vetlesen til Discovery etter kampen.

Strekker armene i været og roser Glimt: – Ser hvor lista ligger

Lehne Olsen hadde en ålreit sjanse på en heading, men igjen var Haikin der.
LSK-trener Geir Bakke hyllet Glimt etter kampen.
– Bodø/Glimt er gode. De er presise, og vi henger ikke med i svingene i store deler av kampen. Det tapper sakte, men sikkert motstanderen (for krefter), sa Bakke.
Først var hjemmelaget centimetere unna 3-0, da Pellegrino sendte ballen så vidt på feil side av stolpen etter et innlegg, men så kunne LSK redusert og tent gnisten 15 minutter på overtid – altså med snaue ti minutter igjen av kampen.
Vetlesen var igjen involvert, men denne gangen med negativt fortegn. Han prøvde å ta ned ballen på brytet like utenfor egen boks og mistet ballen. Ifeanyi Mathew skjøt via et bein og ballen skiftet retning. Haikin var utspilt, men kula forsvant utenfor.
Flere mål ble det ikke, og dermed tar Bodø/Glimt et nytt steg mot seriegull.
I neste kamp skal Glimt møte Rosenborg på bortebane, mens Lillestrøm møter Godset.

Åsen etter lærepengen: – Veldig stolt av klubben og laget