Lillestrøms Twitter-melding nådde ut til hele verden, da de mandag tok et tydelig standpunkt rundt Super League-nyheten som sprakk søndag kveld.
– Det var overraskende at det kom så brått på banen. Jeg tror det er viktig at alle klubber følger med og tar et klart standpunkt her. I Lillestrøm valgte vi å gå ut med en klar melding hvert fall, uten at vi prøvde å være belærende, forteller Robert Lauritsen som er daglig leder i klubben.
Eliteserien
Eliteserie-komet på eksklusiv talentliste: – Han har tatt store steg
19 TIMER SIDEN
– Det var ganske kult at det nådde så langt. Selv om vi bare er lille Lillestrøm, så viser det hvor viktig det er å være tydelige som klubb.
Se Twitter-meldingen her (saken fortsetter under):
Nå håper Lauritsen at både Lillestrøms tydelige melding og det at pengefokuset blant de beste i verden vil gjøre at flere nordmenn vender snuta mot vår hjemlige liga.
– Vi håper jo absolutt å få en boost til Lillestrøm og i norsk fotball. Det gjør vi alltid.
– Jeg håper at flere kan se fotballen og fellesskapet rundt oss. Det virker som om folk i Norge registrerer at det disse store klubbene driver med ikke er heldig for fotballen i det hele tatt.

RBK enige

Tove Moe Dyrhaug har samme stilling som Lauritsen, men i Rosenborg.
– Vi merker definitivt engasjementet og at folk ser mot lagene her hjemme. Når en nyhet som dette sprekker, så merker vi veldig godt de ekte supporterne som vi har i og rundt Rosenborg, forteller hun.
– Engasjementet kommer for sesongkortene igjen. Både fordi treningskampene er i gang og vi nærmer oss sesong, men også fordi alt dette med Super League har skjedd.
Moe Dyrhaug tror verdiene og folkeligheten i norsk fotball oppleves enda tydeligere for fotballglade nordmenn, nå som de store lagene ute i Europa framstår slik de gjør.
– Jeg tenker norske fotballsupportere setter pris på at vi står for noe. Kultur og verdier er viktig for oss. Det skal ikke handle om bare penger. Vi har ambisjoner om Europa-spill, men det skal være fair play.
For Rosenborg er selv et lag som hvert år skal være i Europa. De er dog opptatt av at det skal være på rette premisser.
– Kampen for å spille i Europa skal foregå på matta og ikke ved styrebordene.
Etter at denne artikkelen ble publisert, har det kommet meldinger om at Chelsea og Manchester City trekker seg fra turneringen, og at Manchester United-leder Ed Woodward har sagt opp.
Sett denne?

Sjeldent grep fra Norrköping – eksperten er skeptisk

Eliteserien
Ny hodesmell for RBK-spissen – måtte forlate treningsfeltet
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Flere profiler usikre før nøkkelkamp: – Krysser fingrene
I GÅR KLOKKEN 07:59