– Jeg er utrolig skuffet over utspillet som kom, selv om vi vet at det har vært jobbet for å få til en superliga over år. Det som skjer, er at de rikeste og største klubbene skal ta en enda større del av kaka. Det er den enkle bakgrunnen, og det er et brudd på det vi står for av verdier og solidaritet, og det som måtte være igjen av solidaritet i den europeiske fotballen, sier fotballpresident Terje Svendsen til NTB.
Han er samtidig glad for at mange sentrale aktører har rykket ut mot planene.
– Jeg er veldig glad for at UEFA, de nasjonale ligaforeningene i England, Spania og Italia, og ECA (klubbenes organisasjon) reagerer så kraftig som de har gjort.
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
8 TIMER SIDEN
– Dette er ingen nye planer som du selv sier, men er det grunn til å tro at det er mer alvor i bunnen denne gangen? At det er mer realistisk enn tidligere?
– Det er styremøte i UEFAi dag, der strukturen til Champions League etter 2024 skal diskuteres. Jeg er blitt spurt om dette er et forhandlingsutspill, eller om det er realitet. Det virker i hvert fall nærmere en realitet enn det har vært tidligere. Så håper jeg at Uefa, Fifa og andre står ved varslede reaksjoner. Det er også kommet utallige positive reaksjoner fra supporterhold så langt, både nasjonalt og internasjonalt, sier Svendsen.
Han mener også at Super League er et brudd med tradisjonen som blant annet Champions League står for.
– I Champions League har askeladden mulighet til å møte de store, og i ett av 100 tilfeller så klarer askeladden å slå Goliat. Et av argumentene de store har brukt i interne fora, er at det er for mange uinteressante kamper. Det er et brudd med askeladdprinsippet og solidaritetsprinsippet i internasjonal fotball.
Svendsen tror ikke at siste ord er sagt.
– Jeg regner med at det kommer reaksjoner på løpende bånd i dagene som kommer.

Øverland: – Tragisk

Sjef i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, sier følgende overfor NTB:
– De er flinke til å skaffe penger, og hver gang har de tatt en større andel av potten, og de aller største klubbene har stukket av med mest. Vi er sjokkert over at dette ikke lenger bare er en forhandlingsstrategi for at de skal få en større prosentandel av UEFA-pengene.
– Ut fra det vi leser er dette en realitet, og på vegne av fotballen er det tragisk. Dette er et skifte i internasjonal fotball som vi som er glad i fotball, ikke liker. Dette er vi nødt til å ta å alvor. Dette slår i motsatt retning av slik vi ønsker at fotballen skal utvikle seg.
Også Jonas Gahr Støre, partileder i Arbeiderpartiet, har vært på banen med uttalelser i et eget Facebook-innlegg.
– Fotball er fellesskap. Fotball er drømmer. Fotball er livsglede for millioner av mennesker. Fotballkampen er demokratisk med muligheter for alle, alle kamper begynner på 0-0. Da er det også viktig, skriver Støre og fortsetter:
– Derfor er jeg glad for å se de massive og sterke reaksjonene mot grådigheten og egoismen i planene om en superliga forbeholdt kun de rikeste klubbene. En liga som vil gjøre de rike enda rikere, ta drømmene fra andre, ødelegge fotballfellesskapet.
Sett denne?

Rublev møtte sin overmann – se høydepunktene fra finalen

Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
12 TIMER SIDEN