Der har han skrevet en treårskontrakt, og kommer gratis fra NFF - selv om han samtidig skal gjennomføre noen prosjekter i en overgangsfase.
Johansen forteller at han ønsker å spille en positiv fotball, og vil utvikle spillere til å bli toppspillere både nasjonalt og internasjonalt.
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
I GÅR PÅ 13:07
Med seg på laget, i tillegg til klubbens nyansatte sportssjef Morten Rønningen, har han også med en joker i teamet.
Amir Roland Iranmanesh kommer inn som en personlig utvikler.
– Jeg pleier å si at jeg har tre interesser. Det er fotball, folk og fotballfolk. Derfor har jeg fått med meg Amir inn i teamet her. Han skal få andre til å bli en god utgave av seg selv, sier Johansen på pressekonferansen.
Han var først ansatt som lege i Johansens to siste landslag. Opprinnelig er han fra Iran, men har bodd i Norge hele livet.
– Jeg gleder meg vilt til å bli bedre kjent med klubben, gutta og garderoben, sier 38-åringen.
– Jeg er lidenskapelig opptatt av fotball, men også mennesket bak fotballspilleren. Toppidrettsutøveren, familiefaren og ungdommen, fortsetter han.
Johansen, med kallenavn Paco, tror det å legge til rette for at hele mennesket har det bra, vil gjøre fotballspilleren enda bedre.
– Jeg tenker det er en fare i alle trenerteam at man blir veldig opptatte av spillerne og prestasjonene ute på banen, og kan stå i fare for å glemme mennesket litt. Hele pakka. Amir er et veldig flott menneske, han er veldig god med mennesker og til å se dem og ta vare på dem. Få dem inn i en modus der de slapper av. Er av når de skal være av, og på når de skal være på, sier Johansen til Odds nettsider.
Han mener at det kan komme godt med, etter en litt tyngre sesong i fjor.
– Det er viktig at vi blir kjent med alle gutta som mennesker, og ta vare på dem - samtidig som vi skal stille tøffe krav. Det er en balanse der med den totale påvirkningen, og er det er en viktig grunn til at han er med. Det er en feiende flott fyr.
Johansen trekker frem et par andre klubber han har sett til.
– Vi ser at det er noen klubber nå, både Bodø/Glimt og Lillestrøm, som bruker en personlig utvikler i sine team. Det er deltid også hos dem, og det er tanken også her. Vi tror det er ting å hente der, ved å ta enda bedre vare på gutta i garderoben, sier Paco.
Iranmanesh skal i utgangspunktet være med laget fire dager i uken.
– Det handler om å få folk til å ha det bra. Han skal få gutta til å le, ha det kjekt og hjelpe dem når de har utfordringer. Være en del av teamet som skal prestere, sier Johansen.
Eliteserien
Knutsen om det kommende overgangsvinduet: – Et vanskelig marked
I GÅR PÅ 13:06
Eliteserien
Rekdal endelig klar – gjenforenes med «Paco»
I GÅR PÅ 08:02