– Det føles stort. Jeg er en fyr som er veldig nysgjerrig og opptatt av drømmene til folk. I samtaler har jeg møtt disse lederne og er trigget av hvor intenst de drømmer om og jobber for at Odd-pila skal peke oppover igjen, sier Johansen fra podiet.
Rundt ham sitter styreleder Trond Haukvik, daglig leder Einar Håndlykken og klubbens nye sportssjef, Morten Rønningen.
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
8 TIMER SIDEN
– Den drømmen og lysten jeg merket hos lederne, og som jeg kjenner kommer sivende ut av garderoben med trenerteam og spillere, trigget meg veldig. Og derfor sitter jeg her, fortstter den ferske treneren med kallenavn «Paco».
Det bekreftes at han kommer gratis fra jobben i NFF, men at han «skal gjennomføre noen prosjekter på en vekslingsside», parallelt med at han er hovedtrener i Odd.
Han har skrevet en treårskontrakt.

Åpen for kritikk

44-åringen tar over stafettpinnen etter at Jan Frode Nornes forsvant ut av jobben for noen uker siden. Han skal ifølge Telemarksavisa motta lønn ut 2023.
– Bildet jeg vil bruke på at Odd-pila skal peke oppover igjen, er at Odd i Eliteserien skal være en fargeklatt i hvitt og svart. Det skal vi være gjennom å spille en positiv fotball, som utvikler spillere på både nasjonalt og internasjonalt toppnivå, sier Paco og legger til:
– Og det gleder meg at etter at dette ble kjent, har allerede mange spillere tekstet meg og ønsker å komme hit. Så til spillere som vil bli gode: Kom til Odd nå. Det er en plass der vi skal utvikle spillere til både nasjonalt og internasjonalt toppnivå.
Han forteller at han ser på det som sitt ansvar at klubben leverer på det bildet han skisserer.
– Jeg kan love at vi skal være til stede og jobbe for det fullt og helt, ikke stykkevis og delt. Hvis dere i media eller i opinionen opplever at jeg ikke gjør det; kom til meg og ta det opp med meg. Jeg er åpen for kritikk og vi trenger å høre fra dere hvis vi ikke er den vi sier vi skal være.

– Tung dag sist

Det er snart tre uker siden Jan-Frode Nornes fikk sparken som hovedtrener.
– Sist vi møttes var det en tung dag for klubben. I dag er en dag preget av sterk optimisme og tro på fremtiden for Odd, innleder styreleder Trond Haukvik.
Han lister opp tingene styret primært har lagt vekt på. De har vært opptatte av å få en faglig sterk og tydelig leder inn, med klar og tydelig fotballfilosofi, og som er utviklingsorientert både med fotballen totalt sett og opp mot enkeltspillere.
– Paco krysser definitivt av alle punktene med god margin. Han er en moderne og fremtidsrettet trener. Han har bred erfaring med klubb- og landslag i Norge og utlandet. Han har jobbet mye med og fått mye ut av unge spillere, senest med G19, sier Haukvik og fortsetter:
– Dette er ting som klaffer 100 prosent med ting vi ønsker i Odds modell, og som også sørger for at vi tar de nødvendige stegene videre. Vi kan ikke bli stående på et nivå, vi skal utvikle oss.

Ny sportssjef

Samtidig er Morten Rønningen ansatt som klubbens nye sportssjef. Han ble funnet i interne rekker, og skal etterfølge avtroppende Tore Andersen.
– De som kjenner meg vet at dette blir kortfattet. Jeg er stolt og ydmyk og via rollen å få forvalte klubbens strategi og målsetninger, og å jobbe i team for å oppnå de tingene, motiverer meg ekstremt. Jeg håper vi kan skape helt rå opplevelser her på Skagerak, sier Rønningen.
Det betyr at det blir en blanding mellom fornyelse med eksterne krefter og kontinuitet med en person innenfra i de to rollene.
– Det har vært en spesiell tid, og en intensiv prosess. Det endte med at vi ansatte både sportssjef og hovedtrener i samme tidsrom. Det ga en litt annen prosess enn vi egentlig hadde tenkt, men også noen fordeler. Vi kunne se disse ansettelsene i sammenheng, selv om det selvfølgelig har vært separate prosesser og vurderinger, sier daglig leder Einar Håndlykken.
Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Uavgjort mellom Sandefjord og Tromsø etter sen scoring
I GÅR PÅ 19:32