– Det har gått greit for min del. Jeg har spilt på et lag som har ligget i bunnen, og har hatt spillere gode nok til å ha gjort det bedre enn vi gjorde. Men ble det ikke, det ble mange dårlige resultater. Det endte jo med nedrykk, sier Pedersen til Discovery.
Nå er han hjemme igjen på Hamar i tide til 17. mai-feiringen for noen dager siden, og har slått seg til ro med at sesongen er over.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
18 TIMER SIDEN
Men det var en stund ikke helt sikkert. For det var lenge i det blå om laget likevel skulle ut i en kvalik for å forsøke å berge plassen på nest øverste nivå i Tyrkia.
– Vi skulle få beskjed tirsdagen etter at vi var ferdig med sesongen. Men jeg har ikke hørt noe ennå, så da legger vi vel den død.
– Det er ikke slik at du plutselig må ned igjen og spille kvalik?
– Hehe, det hadde vel egentlig ikke forundret meg, men jeg tror ikke det, altså. Det var merkelige greier, men det er Tyrkia og var vel litt politikk.

Endelig pause

Kontrakten han inngikk med Ankaraspor varte i utgangspunktet til neste sommer, men etter at laget gikk ned en divisjon, står nå Pedersen fritt til å finne seg en ny arbeidsgiver.
– Da er jeg fristilt fra klubben fra og med 1. juni. De har ikke lov å ha folk på proffkontrakter i den divisjonen, sier Pedersen.
Nå bruker han dagene blant annet til å kose seg med datteren og få litt etterlengtet tid sammen med henne. De neste ukene ønsker han å ta en liten pause fra fotballen, etter at det nærmest har gått i ett i lang tid.
Sesongen har i praksis vart siden han signerte for HamKam, der han scoret 11 mål på 21 kamper, før forrige OBOS-sesong og til nå nylig.
– Jeg har sagt at jeg skal ha i hvert fall et par uker hvor jeg slapper av og ikke tenker noe på fotball, og så ta det derfra. Jeg har fått noen tilbud allerede, men det er fra samme divisjon som jeg var i. Jeg har tenkt at jeg skal ta stilling til det etter hvert, sier han og legger til:
– Jeg har hørt om interesse fra flere, men det er litt lettere når flere lag som har sagt noe, legger noe på bordet. Det er forskjell på bordet og å si at du er interessert.

Lytter til alle

Selv om laget rykket ned, har Pedersen levert. På 13 kamper endte han med åtte scoringer og en målgivende, og var ifølge nettsiden Transfermarkt involvert i over 40 prosent av lagets mål når han var på banen.
– Så langt har jeg hørt fra klubber på Kypros, i Hellas og i Tyrkia. Jeg vil vel prøve meg utenlands en periode til, så det er egentlig det jeg har i tankene nå. Å få meg noe nytt ute.
– Tror du at du er mer attraktiv ute nå enn før du dro dit?
– Ja, det føler jeg. Det blir lettere å få klubb nå enn etter HamKam.
– Hva er det du sikter mot og tror er realistisk?
– Jeg vet ikke, men jeg håper jeg i hvert fall har bevist at jeg scorer mål. Om ikke på bestilling, så i hvert fall titt og ofte. Og at jeg har vært skadefri, utenom en bitteliten periode, som du må regne med i løpet av en sesong. Det har vel også litt å si. Jeg er veldig «happy» med det valget jeg tok.
– Er Norge aktuelt da?
– Jeg setter egentlig ingen begrensning på hva som er aktuelt og ikke. Jeg lytter jeg, hvis det kommer noe, og så tar vi det derfra.
Så du denne?

Brøt 59 år lang forbannelse: – Vi har sett det komme

Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25