29 år gammel har Kent Håvard Eriksen fått drømmen oppfylt. I vinter gikk han fra Sandnes Ulf til Lillestrøm og skal endelig få vise seg ordentlig fram på øverste nivå. Men fotballen har vært avgjørende i livet hans lenge før den ble et levebrød. Som et viktig pusterom i en ellers svært vanskelig oppvekst.
– For meg var fotball alfa og omega for at jeg kom meg gjennom både skole og hverdagen generelt, forteller han til Eurosport.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
EN DAG SIDEN
Eriksen har vært åpen om oppveksten flere ganger tidligere. Om et fraværende barnevern, om vold, moren som gjorde det hun kunne for å beskytte ham, farens rusproblemer og om mobbing i skolen.
– Trening og kamper ble en mulighet til å få et pusterom, komme bort fra volden i noen timer. Derfor spilte jeg så mye som mulig, har han tidligere uttalt til Stavanger Aftenblad.

– Helt krise

Etter et år med stadige koronarestriksjoner, frafall og perioder med helt eller delvis nedstengning av barne- og ungdomsidretten er han dypt bekymret for konsekvensene.
– Jeg synes det er helt krise at barn og ungdom har blitt nedprioritert. Det er så mange som ikke har det greit hjemme, om det er vold hjemme, om det er alkohol eller om de rett og slett bare sliter med språkvansker eller andre utfordringer, så er det utrolig viktig å ha et sted man kan holde til.
– Mange går glipp av det nå og jeg frykter at det vil skape mer trøbbel i fremtiden.
– Hvordan hadde det vært for deg om du hadde blitt fratatt fotballen som barn?
– Det hadde vært tungt. Jeg frykter det er mange som sliter og lider i dag. Vi som driver med toppidrett er utrolig heldige som kan trene og treffe folk, sier spissen, som også er utdannet helsefagarbeider og helsekoordinator.

Har ventet lenge

En snau måned etter at han signerte sin treårsavtale med LSK forteller han at nettopp det har vært det viktigste de første ukene på Åråsen. Å bli kjent med det nye laget rundt ham.
– Det har vært veldig kjekt å komme i gang, bli kjent med gutta og komme på fornavn med dem. Det er viktig om man skal få en god kjemi på banen, sier spissen fra Skarnes.
Etter sju sesonger i Sandnes Ulf står han med kun to kamper fra start og åtte innhopp i Eliteserien. Det er i OBOS-ligaen han har blitt lagt merke til som målgarantist. I 2020 scoret han 14 mål, nøyaktig samme tall leverte han sesongen før. Eliteserieklubber har ved flere tidligere anledninger forsøkt å hente ham, men da sa Sandnes Ulf nei.
– Det var en lei situasjon for meg både da Haugesund og Bodø/Glimt var interessert og hadde bud inne på meg. Men jeg har vært profesjonell gjennom det hele og lojal mot Sandnes Ulf. Når muligheten kom nå synes jeg at både klubben og jeg selv fortjente å si farvel til hverandre med et smil om munnen.
– Hadde du blitt lovet at du skulle få gå om det kom en ny sjanse?
– Ja, men det ble jeg vel egentlig første gang også. Nå tror jeg alle kjente på det, både i og rundt klubben, at nå er det på tide at Kent får muligheten og at han har gjort jobben sin i Ulf, forteller Eriksen.

Ta steget

Med totalt 67 seriescoringer for Sandnes Ulf bak seg kan nok de fleste si seg enig i det. Nå er det en annen, svært krevende, jobb som skal gjøres. Nå må han vise at han kan ta steget fra OBOS-ligaen til Eliteserien
– Hvor trygg er du på at du skal klare å ta det steget?
– Først og fremst må man slutte å tenke at det er et kjempehøyt steg. Det jeg vil jeg vise fram er den kompetansen jeg har som spiller og spiss – at jeg er aggressiv, vinner mye baller og er en god avslutter. Det er det som skal preget mitt opphold i LSK også.
– Har du satt deg noen personlige mål?
– Jeg har jo hatt god tid på hotellet om kveldene nå til å tenke over de personlige ambisjonene mine. Jeg tenker at hvis jeg gjør jobben skikkelig på trening så skal det være mulig å komme opp på tosifret antall mål. Alt må fungere, kroppen må fungere og laget må fungere. Men alt ligger til rette og vi har et utrolig godt apparat rundt oss her, sier Lillestrøms ferske spiss.
Helland frir til fansen:

Slik rangerer Helland LSK-fansen

Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
I GÅR PÅ 08:33
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25