Populære sporter
All sport
Vis alt

Forstår ikke gress-argumentet: – Basert på følelser framfor rasjonelle tanker

Sondre Skandsen

Oppdatert 07/01/2021 klokken 20:02 GMT+1

Tidligere Brann-spiller og bergenser Yaw Amankwah (32) forsvarer Brann-ledelsens planer om å legge kunstgress i Bergen.

Yaw Amankwah

Foto: Eurosport

Det har blitt stor ståhei etter at det kom fram at Brann ønsker å legge kunstgress på sin hjemmebane i Bergen. Mange har vist sin misnøye til at nok en gressbane kan se ut til å forsvinne i Norge, og torsdag kveld holdes det i tillegg infomøte på Stadion for personer i og rundt klubben.
Stabæk-spiller Yaw Amankwah (32) har selv spilt i Brann og kjenner godt til klubben. Han reagerer på all kritikken ledelsen mottar.
– Jeg synes det er en modig og viktig avgjørelse av ledelsen i Brann. De får ufortjent mye kritikk. Skal man være fremtidsrettet så er det en stor fordel å ha et underlag som er mest mulig likt det andre har og det du spiller mye på. Det er kunstgress per nå, sier han til Eurosport.
– Av de største spillerne Norge har utviklet de siste årene, så har alle blitt utviklet på kunstgress. For meg holder ikke gress-argumentene vann rett og slett. Det er basert mer på følelser og sentimentalitet enn på rasjonelle tanker, fortsetter han.

Spiller selv på gress

Han mener man ville kunne se en sportslig forbedring hvis Brann tilpasser seg majoriteten.
– Det å kunne trene på det samme underlaget man spiller på hjemme, borte og på trening tror jeg kommer til å føre til flere poeng. Alle små faktorer som balltempo og stuss og sånne ting spiller inn i bildet. Det er bare noen få måneder i året norske gressbaner kan sammenlignes med de ute i Europa. I 10 av 12 måneder er kunstgress mye likere gress ute i Europa enn norsk gress er.
Samtidig spiller han paradoksalt nok sine hjemmekamper på gressunderlag.
– Vi er kjempefornøyd med banen på Nadderud. Så skjønner jeg godt at Stabæk skal ha kunstgress på den nye arenaen de planlegger, sier han.

Kommer med flere kunstgress-argumenter

Det er flere problemer rundt gressunderlaget på Stadion, mener midtstopperen.
– Uten å kunne faktasjekke dette så har jeg også hørt at Brann Stadion ligger oppå en myr. Så uansett hva slags gress de ville lagt der, ville man hatt det problemet. Det er kanskje Norges fineste arena, så var gresset der en skam da jeg spilte der med Stabæk i høst.
Han håper også en eventuell kunstgressmatte vil kunne gjøre Bergens storstue til allemannseie for innbyggerne.
– Med kunstgress kan Brann nå også åpne opp for større muligheter for andre enn A-laget på Stadion. Det ville vært stort for mange bergensere å kunne spille og trene der. Både for utviklingshemmede, gatelagene og barnelag lokalt. Det vil jeg tro gagner dem økonomisk også. Så det er nok et argument for å innføre kunstgress.
picture

Spår et annerledes overgangsvindu: Tror Eliteserie-klubbene henter flere fra OBOS-ligaen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame