Populære sporter
All sport
Vis alt

Forbereder seg på Dønnum-exit: Kaller erstatteren en «kjempesignering»

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 15/07/2021 klokken 11:39 GMT+2

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo spiller med åpne kort, og legger ikke skjul på at Albin Mörfelt (21) er hentet til Valle for å erstatte Aron Dønnum. Discoverys ekspert tror Eidsvoll-gutten har spilt sin siste kamp på Intility Arena.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo gir Aron Dønnum en klem etter at Vålerengas nummer ti satte inn to scoringer i kampen mot Brann i mai.

Foto: NTB

VALLE (Discovery):
– Kampen mot Lillestrøm var nok Aron Dønnum sin siste VIF-kamp på Intility. Nå er han snart borte, og det kan bety mye for Vålerenga videre denne sesongen.
Det sier Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson under denne ukens episode av Indre bane. Overgangsvinduet i Norge åpner 1. august, men internasjonalt har vinduet vært åpent en god stund. I teorien betyr det at spillere i Norge kan bli hentet når som helst, men de norske klubbene har ikke mulighet til å få inn kampklare erstattere før ved månedskiftet.
Vålerenga har derimot forespeilet et mulig sommersalg av Aron Dønnum, for allerede i slutten av juni var erstatteren på plass på Valle.
21 år gamle Albin Mörfelt er mannen som skal ta opp hansken etter Dønnum på høyrekanten.

Fagermo: – En kjempesignering

Mörfelt har spilt i svensk fotball hele sin seniorkarriere, og har vært innom klubber som AIK og Hammarby. 21-åringen kom fra Allsvenskan-klubben Varberg BoIS, der han rakk å notere seg for ett mål på fem kamper før han flyttet til Oslo.
Vålerenga-sjef Dag-Eilev Fagermo er godt fornøyd med lagets nyeste tilskudd.
– Han er spennende. Albin er en veldig bra spiller, som likner litt på Aron. Han er nok litt kvikkere, men ikke like rå til å drible som Aron. Han er også målfarlig, så der tror jeg at vi har gjort en kjempesignering, sier Fagermo til Discovery.
– For Mörfelt er tiltenkt som en ren Dønnum-erstatter?
– Ja, det er i forkant av et eventuelt Dønnum-salg. Vi må selvfølgelig også ha konkurranse og bygge tropp, men det er ikke noe å legge skjul på at det er interesse rundt Aron nå. Så hvis han forsvinner, så er vi i forkant med Albin, svarer Vålerenga-sjefen, som samtidig forklarer at Mörfelt både kan spille på høyre- og venstrekanten.
Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson er derimot litt lunken rundt tanken om Mörfelt som Dønnum-erstatter.
– Mörfelt er ikke i nærheten av å ha den kraften i spillet som Dønnum har. Han har en fin fot, om han får tid på seg, men har ikke den eksplosiviteten vi ser hos Dønnum. Jeg tror ikke supporterne skal forvente at Mörfelt går inn på laget og tar Dønnums «trøye», sier han i denne ukens Indre bane.
Se praten fra Indre bane her. Saken fortsetter under videoen.
picture

– Aron Dønnum har nok spilt sin siste kamp på Intility

Allsidig angrepsspiller

Også Albin Mörfelt var tilgjengelig for en prat med Discovery, og den ferske VIF-spilleren stortrives allerede på Oslo øst.
– Jeg har fått en veldig bra start her, og kjenner at jeg har kommet godt inn i gruppen allerede. Det er en god gjeng, så jeg trives bra. Det er fint å komme i gang med treningene, så er jeg også snart klar til kampene, sier Mörfelt, som bekrefter at han han er en allsidig kantspiller.
– Ja, jeg kan spille på begge sider, men jeg foretrekker å spille på høyre og skjære inn med venstrefoten. Jeg kan vel egentlig spille hvor som helst der oppe.
Første mulighet for Mörfelt til å vise seg fram for VIF i kamp blir mot Tromsø på Alfheim søndag 15. august.
Se intervjuet med Albin Mörfelt her. Saken fortsetter under videoen.
picture

VIF-spilleren fikk en uventet beskjed fra Norges U21-sjef: – Jättekul

Norsk U21-overraskelse

Albin Mörfelt har også fersk landslagserfaring, for det var nok flere som hevet et øyenbryn eller to da U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud inkluderte svensken i troppen til juni-samlingen. Mörfelt har spilt noen få aldersbestemte landskamper for Sverige, men 21-åringen har norsk far, og kan dermed også bli tatt ut til Norge. Fram til han eventuelt må velge et fast A-landslag.
Mörfelt legger ikke skjul på at han ble litt overrasket over å bli oppringt av den norske U21-sjefen.
– Ja, det er klart jeg ble det. Jeg har lenge visst at jeg har mulighet for å spille for begge landslagene, men det var veldig kult å bli tatt ut til troppen. Det var jättekult, smiler Mörfelt.
– Blir det Norge på deg i framtiden også da?
– Det har jeg ikke bestemt enda, men jeg hodler alle dører åpne enn så lenge. Jeg er åpen for alt, svarer den ferske VIF-spilleren.
Sett denne?
picture

Bekrefter spissjakt: Kjønø smiler av Aga-spørsmål

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame