– Det er veldig bra å være her. Første dagene har vært veldig fine, med nye lagkamerater og trenere. Alt er profesjonelt og bra. Jeg har fått et veldig positivt inntrykk, sier Albin Mörfelt til Discovery.
30. juni ble det klart at 21-åringen skulle bli Vålerenga-spiller og hadde signert en kontrakt ut 2025.
– Vålerenga er en fin klubb å være i for å uvikle meg som fotballspiller. Det føles riktig. Jeg har jo familie i Oslo og, så veldig fint å være med dem også.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
EN TIME SIDEN
– Er de Enga-fans fra før av?
– Nja, det er det laget de har mest kontroll på. Fans vet jeg ikke. Men de er vel det nå, sier Mörfelt.
Mörfelt var en av overraskelsene i den norske U21-troppen som ble tatt ut i mai, da trener Leif Gunnar Smerud for første gang plukket 21-åringen ut i troppen. Tidligere har han også spilt flere aldersbestemte kamper for Sverige, men siden han har statsborgerskap i både Sverige og Norge, betyr det at han kan spille for Norge og.

Tøffe konkurrenter

Mörfelt kom til Norge forrige mandag, og siden Stockholm er grønn sone, slapp han karantene.
– Det er jo alltid litt nerver når man kommer til en ny klubb, men mest spennende. Det er kult å komme i gang med laget og treffe alle sammen.
Selv om Mörfelt er på plass på Intility og trener med laget, så åpner ikke overgangsvinduet i Norge før første august. Det betyr at Mörfelt ikke er spilleklar før den tid. Da skal kant-spilleren konkurrere med VIFs Aron Dønnum og Amor Layouni.
– Du har noen tøffe konkurrenter på kanten der?
– Ja selvfølgelig, men det har man alltid i fotball. Jeg kom hit for å utvikle meg og vise hva jeg er god for. Gjør jeg det bra så håper jeg jo på å få spille.
Men Mörfelt har ikke bare kommet for å utvikle seg som fotballspiller hos de blåkledde.
– Jeg vil være med i toppen med Vålerenga og kjempe om å vinne alt. Det er en stor klubb, så det er en selvfølge at man har ambisjoner.
– Hva mener du at du selv kan bidra med hos Vålerenga?
– Jeg kan bidra med hard jobbing, jeg er bra en mot en og skape målsjanser. Det tror jeg vil komme godt med i Vålerengas raske kontringsspill.

Imponert Fagermo

Da overgangen ble kjent, fortalte Vålerengas sportssjef Jørgen Ingebrigtsen på klubbens hjemmesider at de ble oppmerksom på kant-spilleren for et halvt år siden.
– I Albin får vi en norsk landslagsspiller med et stort potensial. Han er veldig god til å starte i bakrom, kvikk og målfarlig, og i tillegg er han tøff. Han imponerte meg blant annet på Norges U21-landslagssamling da jeg så han der. Med Albin på plass er vi godt forspent fremover i banen, sa VIF-trener Dag-Eiliv Fagermo til klubben.
21-åringen forteller at han er ganske kjent i Oslo, ettersom hans far er norsk.
– Jeg liker Oslo veldig godt, og det ligner litt på Stockholm.
– Finere og?
– Det får vi se på. Jeg må få litt tid i byen, ler Mörfelt.

– Vi er ikke et topplag når vi ikke kan avgjøre kamper

Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
20 TIMER SIDEN