• Søndag kan du se OBOS-ligaoppgjøret mellom Aalesund og KFUM Oslo på Eurosport Norge og discovery+ fra klokken 18 - sikre deg tilgang her!
Til tross for at det ikke er noen kamper på agendaen før i september (Østerrike og Estland), skal U21-landslaget møtes i juni for å bli bedre kjent og for å skape best mulig relasjoner inn mot høstens EM-kvalifisering.
6. juni skulle landslaget egentlig åpnet kvalifiseringen mot Aserbajdsjan på Marienlyst stadion i Drammen, men den kampen ble utsatt.
UEFA Europa Conference League
Revansjesugen etter første akt: – Dette er ikke over
8 TIMER SIDEN
Nå handler alt om å forberede seg godt inn mot kampen mot Østerrike 3. september, og derfor har landslagstrener Leif Gunnar Smerud tatt ut 24 spillere til en slags forberedelsessamling i juni.
– Kampen mot Østerrike blir en veldig viktig åpningskamp, så vi skal forberede oss godt. Vi er en pulje med muligheter i, der det blir tett og tøft mellom flere lag. Da gjelder det å bruke tiden godt, sier U21-landslagstreneren til NFF.
Se hele troppen nederst i saken.

Norsk far

Blant de 24 som er tatt ut i Smeruds tropp finner vi flere kjente fjes, men også noen helt nye. Landslagstreneren har blant annet funnet plass til Varberg BOIS-spiller Albin Mörfelt. Mörfelt har svensk statsborgerskap og har spilt flere aldersbestemte kamper for Sverige. Nå skal han prøve seg med det røde, hvite og blå flagget på brystet.
Forklaringen på hvorfor 21-åringen, som har spilt i svensk fotball hele livet, kan spille for Norge er enkel.
– Albin har far som er norsk, noe som betyr at han kan få norsk pass, forklarer Leif Gunnar Smerud i en SMS til Discovery fredag kveld.
Discovery har prøvd å komme i kontakt med Albin Mörfel direkte, men har foreløpig ikke lyktes.
Varberg BOIS-trener Joakim Persson har tidligere uttalt til den svenske avisen Hallands Nyheter at Albin Mörfelt «kanskje er det største talentet han har jobbet med».
– Albin har allt. Han har teknikken, forståelsen og farten, i tillegg til at han er svært dyktig individuelt. Han har også et vanvittig tilslag. Det er sjelden man ser noe slikt som han – men han kommer ikke til å mislykkes som fotballspiller om han tar vare på talentet sitt, uttalte han til den svenske avisen i februar.
I Joacim Jonsson analyse av Varberg BOIS i forkant av Allsvenskan-sesongen, plukket han ut Albin Mörfelt som den spilleren han mente kom til å få det store gjennombruddet i klubben i 2021. Les hele analysen her.
Albin Mörfelt, som primært spiller på høyrekanten, scoret sitt første mål for Varberg BOIS i 1-3-tapet for Hammarby så seint som 12. mai.

24 spillere

Også Odense-spiller Robin Dahl Østrøm er ny blant de 24 utvalgte.
– Vi har tatt ut 24 spillere og kunne sikkert tatt ut 34. 2000- og 2001-kullet har gjort det veldig bra for Norge tidligere. I tillegg har 2002-gutter meldt seg på. Det er mange spennende spillere, stor bredde og tøff konkurranse, forteller U21-sjefen videre til NFF.
– Det er også noen nye navn. Da tenker jeg spesielt på Robin Dahl Østrøm og Albin Mörfelt, som har hverdagen sin i henholdsvis Danmark og Sverige. Dette er en god anledning for oss til å bli kjent med dem også.
Det også verdt å legge merke til at Smerud henter inn 12 spillere fra Eliteserien, men har blant annet utelatt Brann-spiller Ole Martin Kolskogen – en spiller som var en del av troppen forrige gang langslagsgjengen var samlet. Sturla Ottesen (Stabæk), Erik Botheim (Bodø/Glimt), Tobias Christensen (Vålerenga) og Martin Palumbo (Udinese) er nye i troppen, i tillegg til nevnte Robin Dahl Østrøm (Odense) og Albin Mörfelt (Varberg BOIS).
Dette er troppen:
Kristoffer Klaesson - Vålerenga
Mads Hedenstad Christiansen - Lillestrøm
Fredrik Oppegård - PSV Eindhoven
Jesper Daland - Cercle Brugge
Henrik Heggheim - Viking
Marcus Holmgren Pedersen - Molde
Sturla Ottesen - Stabæk
Robin Dahl Østrøm - Odense
Colin Rösler - NAC Breda
Leo Cornic - Djurgården
Johan Hove - Strømsgodset
Thomas Rekdal - Mainz
Edvard Sandvik Tagseth - Rosenborg
Kristoffer Askildsen - Sampdoria
Joshua Kitolano - Odd
Osame Sahraoui - Vålerenga
Martin Palumbo - Udinese Calcio
Håkon Evjen - AZ Alkmaar
Tobias Christensen - Vålerenga
Albin Mörfelt - Varberg BOIS
Emil Konradsen Ceide - Rosenborg
Jørgen Strand Larsen - Groeningen
Noah Holm - Vitória Guimarães
Erik Botheim - Bodø/Glimt
UEFA Europa Conference League
Frustrert Moe: – De har vel 15 hodeskader utpå her
9 TIMER SIDEN
UEFA Europa Conference League
Viking med kruttsterk seier i Romania
9 TIMER SIDEN