Sosha Makani (33) nærmer seg en overraskende overgang tilbake til Mjøndalen. Kilder Eurosport har snakket med kan opplyse om at MIF i vinter har vært i dialog med Makani om en retur til Consto Arena. Dette kun et halvt år etter at kontrakten hans ble terminert.
Eurosport.no var mandag i kontakt med Makani via melding. Der ville han ikke svare konkret på spørsmålet om han var på vei tilbake til Mjøndalen.
Eliteserien
Peker på forskjeller mellom Knutsens og Eggens 4-3-3: – Ingen blåkopi
4 TIMER SIDEN
– Vi sees snart, skrev han i stedet, noe kryptisk, i tekstmeldingen.
Iraneren har siden kontrakten med MIF ble brutt spilt i hjemlandet for Naft Masjed Soleyman FC. Der har han kontrakt til sommeren 2020. Sosha Makani står også med fem landskamper for Iran.
Etter hva Eurosport erfarer kan Makani komme til enighet med Mjøndalen allerede denne uken. Vegard Hansen kan fortelle at det vil skje ting rundt spillerlogistikken i løpet av de neste dagene.
– Vi har én kandidat som vi har fulgt en stund. Det er førstevalget vårt, og vi jobber fortsatt med han, sier Hansen til Eurosport om keeperjakten.
Les også: Mjøndalens store retningsendring - dette er det første grepet

– Forhåpentligvis klart så fort som mulig

Treneren har tidligere uttalt at klubben jobber med å hente inn en keeper som kan gå inn på førstelaget og konkurrere om en startplass. Om det er Makani det jobbes med, svarer han derimot ikke på:
– Det har jeg ingen kommentar til. Vi vil gjerne være åpne for pressen ellers, men akkurat når det gjelder spillerlogistikk har vi opplevd at det er bedre å ikke si noe før ting er klart.
Etter terminasjonen av kontrakten hans i sommer, sa daværende sportssjef Kenneth Karlsen at «begge parter var enige i at dette var den beste løsningen».
Dette er grunnen til at man skal ha tatt seg god tid i vurderingene rundt om man skal hente keeperen tilbake. Det er hvert fall ingen tvil om at MIF ønsker å få på plass en burvokter innen kort tid.
– Forhåpentligvis får vi det klart så fort som mulig, sier han.

Kan komme flere signeringer

Det kan for øvrig skje flere ting i Mjøndalen i løpet av de neste dagene.
– I tillegg til, forhåpentligvis, førstevalget vårt på keeperplass, satser vi på å få på plass en signering til, forteller treneren.
Etter hva Eurosport kjenner til, skal det være snakk om en midtstopper, uten at Vegard Hansen har villet gå i detalj på hva slags spillertyper MIF ønsker å forsterke med. Tidligere i vinter uttalte han at de jobbet med tre caser, altså tre mulige overganger.
Få en ønskereprise av Hansen vs. Gauseth her - med Sondre Solholm Johansen som kommentator:
Eliteserien
Tilbake i manesjen etter turbulent vår: – Det var riktig å gi seg
14/09/2021 PÅ 07:49
Eliteserien
Fra medaljestrid til bunnform på få uker: – Ikke i nærheten av godt nok
14/09/2021 PÅ 06:16