MJØNDALEN (Eurosport.no):
Tidligere i høst var Tonny Brochmann tvunget til å ta en pause fra fotballspill, grunnet høye blodverdier i hjertet. Det gjør at han får problemer når pulsen blir for høy.
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
4 TIMER SIDEN
I forrige runde var han tilbake og spilte en drøy time mot Kristiansund, og klarte seg fint, men fredag fikk han den leie beskjeden om at de høye blodverdiene var tilbake.
– Det jeg slet med tidligere, med høye verdier i blodet, er tilbake igjen, så jeg er utelukket fra all trening og spill fram til vi finner ut hva grunnen er. Jeg har det ikke bra nå.
– Sesongen er ferdigspilt for din del?
– Ja. Sist så var det en grundig gjennomgang og jeg var lagt inn på sykehus. De tok alle de tester av hjertet som de kunne, og så tenkte jeg at alt var fint igjen. Men å få beskjeden fra legen om at man ikke er bedre og er nødt til å ta det med ro, den er vond altså. Jeg synes det er uoversiktlig, det hele, sier dansken til Eurosport søndag kveld.
Han overvar Mjøndalens 0-1-tap for Stabæk fra tribunen, og måtte frustrert bivåne at lagkameratene forspilte sjanse på sjanse. Nå ser det mørkt ut med tanke på å overleve i Eliteserien.
– Det er forferdelig å se på. Fy faen... Det er vondt. Også i sånne kamper som det her, som jeg føler vi styrer og at vi skal vinne. Jeg synes det var helt forferdelig å ikke kunne bidra, spesielt når vi ligger der vi ligger, så er det helt forferdelig, beskriver den offensive midtbanespilleren.

Frykter for framtiden

For 31-åringen handler det likevel om én ting: Å komme seg tilbake på fotballbanen, for det er slett ikke sikkert han gjør.
– Når man får den beskjeden så føler man det kommer tett på at man er redd for at det er slutt på fotball. Jeg hadde tanker om, da jeg fikk den siste meldingen for to dager siden, om at jeg har hatt min siste kamp og min siste trening. Men jeg er nødt til å prøve å være positiv og håpe på at vi finner en løsning på det. For jeg er ikke klar for å legge opp, sier Brochmann med blanke øyne.
– Hvordan er følelsen av å tenke på at karrieren kan være slutt?
– Nei, det kom litt tårer vil jeg si, jeg har hatt to tunge dager nå. Jeg vet godt at jeg ikke kan legge meg ned og gi opp, så jeg er nødt til å satse på at det finnes en løsning, sier en fortvilet Brochmann.

Slår ring om lagkompisen

For Mjøndalen er det en svekkelse sportslig å ikke ha dansken på banen, men på Nedre Eiker er de først og fremst opptatt av å ta vare på mennesket Brochmann i disse dager.
– Ja, fy faen. Det er jo det jævligste man kan gjøre. Én ting er å knekke et bein eller et leddbånd, så kan du skylde på noen, nå føles det bare urettferdig. Jeg tror det er det tyngste. Så vet han at vi er en stor familie her som tar vare på ham, det er det eneste vi kan gjøre: Å være der for ham, sier Sondre Solholm Johansen, som kom med en oppfordring til lagkameraten da de snakket sammen i helga.
– Jeg snakket med ham og bedt han tenke på sine nærmeste, det er bare fotball, det er det andre som betyr noe. Sofie Amalie (samboeren) og lille Ollie (sønn på snart to år) skal ha med ham videre, også etter karrieren, sier midtstopperen til Eurosport.
Vegard Hansen velger i det lengste å tro at 31-åringen finner veien tilbake til fotballbanen.
– Nå er ikke jeg en medisinsk ekspert i det hele tatt, jeg kan knapt trene et fotballag slik det ser ut nå, men det er veldig synd for Tonny. Legen vår tok ham rett ut av trening og er bekymret, og det tipper jeg Tonny og alle er. Han er hvert fall ikke med på noe fysisk, så får vi håpe at de finner ut av det, og at han kan fortsette karrieren sin.
– Det er tragisk om det ender karrieren hans?
– Ja, det er selvfølgelig det når det er sånne ting som gjør at han kanskje må gi seg, men det medisinske apparatet både her og på sjukehuset er veldig flinke, så vi får se hvordan veien blir videre for Tonny og fotballen, sier Hansen.

Henter støtte i Stabæk-land.

Brochmann snakket med flere tidligere lagkompiser fra tida i Stabæk etter kampen og fikk støttende ord og omtanke.
– Det er veldig triste nyheter, jeg husker han slet litt med samme problemer da han spilte i Stabæk. Tonny er en fantastisk fyr og en fantastisk fotballspiller, ikke minst, så det er et tap for fotballen hvis han ikke kan spille fotball mer, sier Emil Bohinen, matchvinner for bæringene søndag kveld.
Brochmann skal nå til ytterliggere undersøkelser for å komme til bunns i problemene, men mer fotballspill i 2020 er utelukket, slik situasjonen er nå.
Eliteserien
Dette er årets mål i Eliteserien og OBOS-ligaen
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
En av ekspertene vraker Ohi på sitt «Årets lag»: – Kan nesten trekke lodd
7 TIMER SIDEN