Kristiansund-Strømsgodset 2-1, Mjøndalen-Stabæk 0-1
Amahl Pellegrino stilte seg opp ved straffemerket, løp mot ballen og sendte den sikkert ned i hjørnet. Eliteserie-toppscorerens 23. scoring for sesongen.
Eliteserien
Best i ligaen etter Bohinen-beslutningen: – Ikke styrt av SA eller Eurosport
3 TIMER SIDEN
Dermed hadde Kristiansund snudd 0-1 til 2-1 mot Strømsgodset. Drammenserne kjemper mot nedrykk og så lenge ut til å være på vei mot en meget viktig trepoenger.
Istedenfor ble det et bittert 1-2-tap mot KBK.
– Vi skal fortsette å kjempe og ha tro på tingene, så vi kan skrape sammen poengene som skal til for å klare oss, sa Godset-trener Henrik Pedersen etter kampslutt.
Se høydepunktene fra Godsets tap her. Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: Pellegrino senket Strømsgodset og festet et grep om toppscorertittelen

I nedrykksstriden er også naboene i Mjøndalen. Trener Vegard Hansen har tidligere vært klar på at sesongens tre siste hjemmekamper må vinnes. Det sa stopp allerede mot Stabæk. Emil Bohinen ble gjestenes matchvinner med scoring allerede før minuttet var spilt.
Dermed er veien opp fra nedrykkssumpa blitt enda litt tyngre også for dem.
– Det er ekstremt bittert. Vi spiller en god kamp og vasker opp sjanse etter sjanse. Masse avslutninger og trøkk. I andreomgangen er de knapt over midten. Denne er seig å svelge, sa Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth etter kampslutt.
Kristiansund er derimot kun to poeng bak RBK på fjerde.
Se hele intervjuet med Gauseth her. Saken fortsetter under videoen:

Gauseth etter tapet: – Det er det som er problemet vårt

Mye på spill

Det var klart ikke bare én, men to uhyre viktige kamper i nedrykksstriden søndag kveld. Start fikk juling av Viking kvelden før. Dermed kunne Strømsgodset og Mjøndalen nærme seg kristiansandernes 13. plass, en plassering som vil bety fornyet Eliteserie-kontrakt.
På forhånd hadde Godset kvalikplassen, ett poeng bak Start og fire foran nabo Mjøndalen, som lå på 15. Det er status også etter søndagens kamper.
Det blir noen nervøse uker for de med hjerte som banker for Godset og Mjøndalen.
– Det strammer seg til. Jo færre kamper som er igjen, jo vanskeligere blir det. Hadde vi vunnet i dag, hadde det vært åpent. Jeg hører at Godset tapte, så da er vel status quo, men dette var vår mulighet til å kneppe innpå litt, men det klarte vi ikke, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen etter hjemmetapet mot Stabæk.
Allerede onsdag skal lagene i aksjon igjen. Da møter Mjøndalen Haugesund borte. Godsets bortekamp mot Odd er utsatt grunnet koronasmitte i Odd-troppen.
Se høydepunktene fra Mjøndalens kamp mot Stabæk her. Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: Mjøndalen mot nedrykk etter tap for Stabæk

Skrekkstart for Mjøndalen

Mjøndalen fikk en fryktelig start på den viktige runden. Ikke engang minuttet var spilt da Emil Bohinen dro seg inn i banen og banket inn 1-0 bak Mjøndalen-keeper Sosha Makani. Langt ifra ideelt for Vegard Hansens menn.
Så kom nyheten om at naborival Strømsgodset hadde tatt ledelsen i Kristiansund. Der sendte Moses Mawa ballen i mål etter å ha blitt spilt gjennom på lekkert vis av Lars-Jørgen Salvesen.
Med den nyheten gikk det et sukk gjennom hjemmepublikumet i Mjøndalen. For deres del var marerittåpningen et faktum. Godset var derimot oppe på trygg plass, slik det sto da.
Mjøndalen jaktet på utligning. Et innlegg traff Stabæk-stopper Gustav Valsvik i armen. Vertene ropte på straffe, men spillet ble vinket videre.

Pellegrino-dobbel

Mjøndalen gikk inn til pause i desperat målnød. Kaptein Christian Gauseth var fornøyd med prestasjonene, men måtte likevel finne seg i at Stabæk var i føringen etter Bohinens lekkerbisken.
Mjøndalen jaktet på scoring, men fikk aldri uttelling. De skulle imidlertid få hjelp fra Kristiansund. Der utlignet Amahl Pellegrino da han scoret sitt 22. Eliteserie-mål for sesongen på straffe. Dermed krympet avstanden mellom Mjøndalen og Godset.
Og Pellegrino skulle gjøre vondt verre for Godset. KBK fikk nemlig nok et straffespark. Pellegrino tok fart og sendte ballen ned i det eksakt samme hjørnet som han gjorde ved første anledning. Hans 23. for sesongen var et faktum.
Godset måtte fortvile. Det som så ut til å kunne bli en sterk borteseier, var plutselig et kjipt tap.
Men kunne de få med seg noe likevel? KBKs Christophe Psyché fikk sitt andre gule for dagen med en unødvendig stempling ti minutter før full tid. Godset skulle avslutte med én mann mer.
Godset kastet alt fremover, men måtte innse at det ble tap. Det samme gjaldt Mjøndalen.
Se hva tomålsscorer Pellegrino sa etter kampslutt:

Pellegrino fortsatte målshowet: – Europacupspill hadde ikke vært feil

Eliteserien
Merker flere LSK-endringer siden ankomsten – vil bygge videre på ny kultur
I GÅR PÅ 20:53
Eliteserien
Takker alle i og rundt LSK etter ny kontrakt: – Lyst til å betale tilbake
I GÅR PÅ 20:51