Populære sporter
All sport
Vis alt

Eliteserie-klubbens gest hylles: – Utrolig morsomt

Espen Blaker

Oppdatert 11/04/2020 klokken 17:23 GMT+2

Bodø/Glimt-spillerne får skryt for sitt positive bidrag til lokalmiljøet.

glimt

Foto: Eurosport

Koronakrisens inntog har gjort at flere Eliteserie-spillere har gått nye veier i jakten på å fylle dagene med noe meningsfullt. For flere spillere i Bodø/Glimt var løsningen å melde seg som frivillige til byens Røde Kors-avdeling.
Det var Avisa Nordland som først omtalte saken.
– Vi synes selvfølgelig det var utrolig morsomt at de tok kontakt. Vi har mange frivillige i Røde Kors, spesielt voksne damer. Så når unge fotballspillere ønsker å være med på denne dugnaden, er det ekstra stas. Det sier litt om omfanget av denne krisen, og hvor mye folk tenker på hverandre, sier frivillighetskoordinator i Bodø Røde Kors, Vera Isachsen, til Eurosport.

«Ringevenner»

Spillernes oppgave er å være såkalte «ringevenner».
– Å være en ringevenn handler om å ringe til folk som føler seg ekstra ensomme og isolerte, noe som jo er spesielt aktuelt i disse koronatidene. De får ansvar for én eller flere personer som de ringer til typisk 1-2 ganger i uka for å slå av det som forhåpentligvis blir en hyggelig prat. Det er enkelt, men også veldig viktig arbeid, sier Isachsen.
– Har du vært i kontakt med noen av spillerne etter at samarbeidet ble inngått?
– Ja, jeg meldte litt med Marius Lode her om dagen. Han fortalte om en veldig hyggelig prat med sin ringevenn.
Lode selv er også rosende i omtalen av klubbens initiativ.
– Det var helt supert. Først er det litt sånn hvordan skal man angripe dette? Men, så er det jo bare å gjøre som man gjør når man ringer noen man kjenner. Jeg synes det er et kjempeinitiativ. Det er fint som forbilde og fint som medmenneske å få bidra for Bodø Røde Kors. Det føltes veldig naturlig og fint for min del. Forhåpentligvis ble det sånn for oss begge, sier Lode til AN.

Etterlengtet omtale

Isachsen forteller at Glimt-samarbeidet har gitt svært positive effekter.
– Når man får en slik samarbeidspartner, så drar det med seg mange fordeler, for eksempel med tanke på omtale av tilbudet. De som vi er ment for å treffe får høre om det. Det blir snakk om det, også blant folk som kanskje ikke tenkte å ta kontakt i utgangspunktet.
– Det er nok mange som ser ekstra opp til spillerne, tror du deres posisjon som rollemodeller også er med på å gi en ekstra effekt?
– Absolutt, på flere måter. Man har kanskje noe felles å snakke om, i tillegg kan det også gjøre at flere melder seg når man ser at Glimt-spillerne gjør det. De er jo ikke de tradisjonelle frivillige, sier Isachsen.
Nå håper hun at andre idrettsprofiler også kan la seg inspirere til lignende arbeid.
– Ja, når man kan være med å hjelpe folk over en kneik, så tror jeg det være med på å gi mye til både de som hjelper og de som trenger hjelp.
picture

Se dokumentaren: Martin Ødegaard - fra Marienlyst til Madrid

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame