TV 2 erfarte fredag kveld at Eirik Horneland og RBK-ledelsen hadde kommet til enighet om betingelsene for en ny kontrakt.
Overfor Eurosport.no forteller styreleder i klubben, Ivar Koteng, at RBK ikke går ut med noe før tirsdagens styremøte. Der skal kontraktssituasjonen være et sentralt tema for møtet. Grunnen til at man ikke har snakket om forlengelse før nå, er ifølge Konteng dette:
Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
I GÅR PÅ 20:43
– Antagelig så har vi en trener vi er svært godt fornøyd med. Derfor har det ikke vært noe tema, sier han kryptisk.
– Men det blir et tema nå på tirsdag. Så får vi ta det derfra.
– Vet man om Horneland blir med videre etter tirsdagens styremøte?
– Det er ikke sikkert at avgjørelsen blir tatt da. Det blir første gang vi snakker om det nå på styremøtet, forteller RBK-høvdingen.
Eurosport.no har forsøkt å komme i kontakt med Eirik Horneland, som ikke har besvart våre henvendelser. Det har heller ikke sportssjef Mikael Dorsin gjort.
  • Se Kampene vi husker: Rosenborg-Brann søndag klokken 15:45 på Eurosport Norge!

Mulighet til å forlenge med ett år

Koteng har tidligere, overfor Adressa, snakket om muligheten klubben har til å forlenge Eirik Horneland sin kontrakt med ett år av gangen. Det samme gjelder Karl Oskar Emberland, som er trenerens høyre hånd og assistent.
Samme avis snakket med Horneland fredag kveld.
– Jeg vil anta at en avgjørelse vi komme i løpet av april. Vi har god tid, og det føles bra, sa Rosenborg-treneren da.
Eurosport-ekspert Joacim Jonsson sa tidligere denne uka at en forlengelse med Horneland virket som det eneste naturlige å gjøre i Trondheim.
– Situasjonen med korona-viruset har gjort at dette er nærmest den eneste mulige avgjørelsen. Vi vil med stor sannsynlighet få to sesonger som går helt opp i hverandre, og å bytte trener etter inneværende sesong vil være en vanskelig avgjørelse.
Her er det et par Rosenborg-representanter:

Vrakes til tiårets lag i Eliteserien – sjekk hele laget her

Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
I GÅR PÅ 19:16
Eliteserien
To selvmål da Brann slo KBK
I GÅR PÅ 19:14