Populære sporter
All sport
Vis alt

Derfor valgte Glimt-profilen nederlandsk fotball – blir lagkamerat med nordmann

Carl Henning Biørnstad

Publisert 29/12/2022 klokken 11:52 GMT+1

Alfons Sampsted går gratis fra Bodø/Glimt til Twente, og allerede fire dager før avtalen egentlig trer i kraft, trente islendingen med sin nye klubb. Der blir han lagkamerat med norske Mathias Kjølø.

Alfons Sampsted.

Foto: NTB

I romjulen bekreftet nederlandske Twente at de har sikret seg Alfons Sampsted, som de siste årene har vært en sentral brikke for Kjetil Knutsen og co. i Bodø/Glimt.
Islendingen har denne høsten vært på utgående kontrakt i Glimt, og partene endte opp med å ikke bli enige om en kontraktsforlengelse. Sampsted kunne dermed gå gratis fra Glimt, og nå har altså valget falt ned på nederlandsk fotball.
I Twente blir høyrebacken lagkamerat med norske Mathias Kjølø, som så langt har startet åtte av 14 kamper i Eredivisie denne sesongen.
Alfons Sampsted signerte kontrakten med nederlenderne 27. desember og allerede dagen etter var han på plass på treningsfeltet.
Flere klubber har vært interessert i Sampsteds tjenester, og i et intervju med Twente forklarer han hvorfor valget falt ned på nettopp den nederlandske seriefemmeren.
– Jeg fikk oppleve stemningen på stadionene i Nederland på nært hold under kampene mot AZ og PSV, og dette var en stor grunn til at jeg endte opp med å velge Nederland. Twente har et lag som spiller med mye energi og kraft, noe som passer meg veldig bra. Landslagstreneren til Island, Arnar Vidarsson, har også spilt i Twente, og jeg har hørt mange gode historier om klubben fra han. Jeg fikk umiddeltbart den rette følelsen, sier Sampsted til sin nye klubb.
24-åringen har fått sitt store gjennombrudd som fotballspiller i Bodø/Glimt. Sampsted ble hentet til klubben etter et opphold i svenske Norrköping. Islendingen dra til Sverige i 2017, men oppholdet hos Söta bror bestod stort sett i år flytte til og fra ulike utlånsklubber. Etter ankomsten til Norrköping har Sampsted vært lånt ut til Landskrona, Sylvia og gamleklubben Breidablik.
Sampsted kom til Glimt i februar 2020, og siden da har 24-åringen plukket med seg to seriegull og ett seriesølv i den gule drakten.
– Som fotballspiller har jeg tatt steg på alle plan. For hvert år har jeg lært noe nytt. Hvis jeg skal ta frem en spesifikk ferdighet hvor jeg har utviklet meg mest, så må det være spilleforståelsen, og det har fått meg til å forstå alle faser av spillet mye bedre, sier islendingen til glimt.no, som samtidig trekker fram klubbens mentale trener Bjørn Mannsverk som en viktig mann under oppholdet i Bodø.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame