Høsten 2010: Bodø/Glimt spiller fotball på nest øverste nivå i Norge, etter å ha rykket ned fra Eliteserien. I september går de på tre strake tap, mot Fredrikstad, Sandnes Ulf og Sogndal. Samtidig dukker nyheten om at spillerne ikke får lønn, opp i lokalavisen.
Høsten 2020: Bodø/Glimt herjer i Eliteserien og har for de fleste vunnet seriegull allerede. I september vinner laget alle sine kamper, mot Odd, Brann og Vålerenga. Få dager etter at september blir til oktober, selger klubben Jens Petter Hauge til AC Milan, for 56 millioner kroner.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, den gang styreleder, har vært med på hele reisen.
– Det er klart at når de røde tallene blinker mot deg og arbeidsplasser står i fare så er det ikke kult. Det er mange som har bidratt til at klubben kom gjennom den tiden der, sier Frode Thomassen i klubbens egne podcast, 4-3-3.
På den tiden satt klubben med en gjeld på nærmere 40 millioner kroner, og tjente heller ikke all verdens med penger. I koridorene på Aspmyra var det flere som fryktet konkurs.
– Det var jo en tid som både klubben og jeg gjerne skulle vært foruten, men jeg tror vi lærte veldig mye av de årene. Klubbdriften som har vært i alle årene etter 2010 har vært veldig klok og nøktern. Det har blitt tatt høyde for at man aldri skal tilbake i den situasjonen, sier Thomassen i podcasten.
Å vinne seriegull i 2020 ville antakeligvis ikke vært mulig, dersom Glimt ikke hadde klart å snu den økonomiske trenden.
Resultatene for 2019 viste millionoverskudd, og da pandemien rammet toppfotballen som hardest i fjor vår, var Glimt en av få klubber som ikke permiterte egne spillere.
– Det er noe med å nå kjellergulvet og begynne å reise seg derfra. Det har vi brukt litt tid på, men kulturen som er i veggene her har vært viktig. Det er et viktig tidspunkt i klubbens historie, men nå handler det om å bygge stein på stein for å unngå å havne der igjen, sier han.
I januar i år trakk Bodø/Glimt seg fra forhandlingene om en overgang for Kasper Junker, med den tyrkiske klubben Kayserispor. Ifølge Thomassen var årsaken manglende sikkerhet for at overgangssummen kom til å bli betalt.
I løpet av de tre siste årene har klubben som slo de fleste rekordene i 2020-sesongen, gått fra OBOS-ligaen til seriegull. Den daglige lederen tror ikke det hadde latt seg gjøre, dersom Glimt ikke hadde tatt grep.
– Vi har stilt oss det spørsmålet mange ganger, hva er det som er grunnen til at vi har fått til det? Vi er en helt annen organisasjon nå enn for tre år siden, sier han.
Sett denne? Berg-familiens banebrytende veil til seriegull med Glimt:

Berg-familiens stolte Glimt-historie: – Neste år er det Champions League

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51