Tidligere denne måneden ble klubbene enige om å innføre et forbud mot organsiert trening som varer inntil videre som følge av koronaviruset.
I forrige uke kunne man i flere klubber se spillere trene samme sted, men i små grupper. Enkelte, deriblant Vikings Kristoffer Løkberg og Mjøndalen Christian Gauseth, lot seg provosere av det.
Eliteserien
Linkes til storklubb for kjempesum – kan dryppe på norske klubber
4 TIMER SIDEN

Legger gruppetrening på is

Fra tirsdag vil ingen klubber ha såkalte gruppetreninger. Det bekrefter Erik Solér til Eurosport.no etter et møte med klubbene mandag.
– Spillerne må selv aktiveres én og én. Gruppeaktiviteten legger vi på is, selv om vi fortsatt er helt trygge på at det er ufarlig, sier han.
NTFs sportssjef mener klubbene har holdt seg godt innenfor det som gjelder med tanke på smitte, etter råd fra Folkehelseinstituttet sammen med NTF og NFF, men ønsker en tydelig tilbakemelding fra Helsedirektoratet.
– Nå skal vi sjekke med direktoratet i detalj hva de mener vi kan gjøre og hva anbefalingen er, sier han.
I påvente av svar innebærer det at enkelte klubber må gjøre grep med tanke på treningspraksisen de har hatt de siste dagene og at man derfor ikke lenger vil se små grupper med spillere hos Eliteserie- og OBOS-klubbene.
– Nå er det sånn at spillerne må trene på en annen måte inntil videre. Hjemme, joggetur eller trikse alene, forklarer Solér.
– Vil dere sjekke om det blir fulgt eller går det på tillit?
– Vi har ikke politimyndighet eller et apparat for å sjekke hva folk gjør. Det er full tillit. Klubbene har vært enige, så jeg er ikke bekymret, sier han.

Ønsker raskt svar: – Det er litt uoversiktlig

Mandag ba NFF Helsedirektoratet om å presisere forbud mot organisert idrettsaktivitet. Inntil det er klart har NFF oppfordret om at landets baner stenges.
Solér understreker at man har det samme fokuset som alle har og bør ha, og sier de ikke gjør noe som utsetter deres spillere, klubber eller andre mennesker i omgivelser for risiko.
NTFs sportssjef håper på et raskt svar fra Helsedirektoratet.
– Kommunelege X sier det er ok med tre spillere, mens kommunelege Y sier man skal stenge alle baner og ikke trene. Det er litt uoversiktlig. Vi vil finne ut nøyaktig hva som gjelder, sier han, og understreker at man har holdt seg innenfor det som gjelder med tanke på smitte.
Molde og Rosenborg er blant Eliteserie-klubbene som har latt spillere i mindre grupper få tilgang til fasilitetene. Verken daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg eller Ole Erik Stavrum i Molde har besvart Eurosport.nos henvendelse mandag.

Isnes: – Har etterlyst det

KFUM-trener Jørgens Isnes er blant de som har forstått lite av at det praktiseres forskjellig når man jobber mot samme mål.
– Klubben og jeg har etterlyst et felles reglement for hele toppfotballen. Det vet jeg flere har støttet oss på. Jeg synes det ligger i riktige hender hos Helsedirektoratet, noe jeg har etterlyst, så vi kan forholde oss til det, sier Isnes til Eurosport.no.
Han trekker frem tre punkter han mener er sentrale.
– Først og fremst tror jeg det er viktig at vi er gode forbilder i norsk fotball. Det andre punktet er at det er veldig bra at man ikke smitter flere, sier han.
– Og det tredje punktet er at det skal være rettferdig for alle toppfotballens venner. Noen har fått muligheten til å trene, mens andre ikke har det. I Oslo og omegn har banene vært stengt. Men det viktigste er at vi skal være gode forbilder og forholde oss til retningslinjer fra øverste hold, sier KFUM-treneren.

Indre bane i karantene: – Savner du meg, Zlatko?

Eliteserien
Sportssjefen freder Vegard Hansen: – Nå skal vi stå sammen
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Bernt oppsummerer: VAR-støtte, hipstere, Holm-magi og utpsyking
I GÅR PÅ 16:55