Brice Wembangomo har vært delaktig i samtlige kamper for Sandefjord denne sesongen, og hurtigtoget på høyreback har stått fram som et viktig angrepsvåpen for Tegström/Ødegaard – i tillegg til å stå for fart og defensive kvaliteter bakover i banen.
Mot Vålerenga 12. september kom Wembangomo inn fra banken da det gjensto en drøy halvtime, og tok plass på venstrebacken til fordel for nysigneringen Ian Smeulers. Mot Mjøndalen i forrige runde spilte 24-åringen fra start på venstrebacken, men etter 21 spilte minutter var det stopp for Wembangomo.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
– Jeg skulle blokkere et innlegg, så kjente jeg det godt nede på beinet. Merket at det var var en vridning der nede, ved ankelen, forklarer Wembangomo til Discovery, som samtidig ikke kan si noe om alvorlighetsgraden og hvor lenge han er ute.
Det var Sandefjord Blad som først omtalte skaden til forsvarsspilleren tirsdag. Lokalavisen skriver at de kjenner til at Wembangomo er ute av spill i «flere uker».

Normann Hansen: – To-tre uker

I samme sak har også SB skrevet siste nytt om skadesituasjonen til flere andre nøkkelspillere i Sandefjord.
Kristoffer Normann Hansen, som står med seks mål og tre målgivende denne sesongen, var ikke med til Mjøndalen i forrige runde etter at han ble skadet under kampen mot VIF og på trening noen dager senere.
– Jeg fikk en smell mot Vålerenga, uten at jeg tenkte noe på det underveis i kampen eller etter kampen. Men på trening onsdagen etter, fikk jeg en kjenning i samme området som kjennes ut som en strekk, forklarer Normann Hansen til SB, som litt videre i saken forteller at han trolig er satt ut av spill i mellom to-tre uker.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Bernt oppsummerer: – Kan ikke begynne å påstå at folk lyver

Discovery har prøvd å komme i kontakt med fysioterapeut i Sandefjord Espen Strøm-Normann, men har foreløpig ikke lyktes. Til Sandefjord Blad gir fysioen en kort kommentar:
– Jeg må klarere det med spillerne før jeg kan uttale meg om noe rundt skadene.
Spillerne Strøm-Normann referer til er ikke bare Kristoffer Normann Hansen og Brice Wembangomo, for i tillegg er Mats Haakenstad og Zé Eduardo også på skadelisten til de blåkledde. Det er dårlig nytt før Sandefjord tar i mot Stabæk på søndag.
  • Lad opp til Sandefjord - Stabæk med Fotball Direkte på discovery+ søndag fra klokken 17:00

På utgående kontrakt

Brice Wembangomo, som tidligere har spilt for klubber som Sarpsborg 08, Fredrikstad og Jerv, forteller til Discovery at han er godt fornøyd med årets sesong, men skulle gjerne ønsket seg flere målpoeng.
– Laget har levert ganske bra, spesielt ettersom folk ikke hadde store forventinger til oss før sesongen, sier østfoldingen.
– For min del tenker jeg at en ting er om jeg får scoret selv, men jeg føler at jeg burde hatt flere målgivende, ler Wembangomo, som står med to serveringer denne sesongen.
Den kvikke høyrebacken er på utgående kontrakt i Sandefjord og mye tyder på at 24-åringen forsvinner fra klubben etter den inneværende sesongen.
– Det er aldri utenkelig at jeg blir værende heller, men ting på klaffe. Det er utlandet som er mest aktuelt, sier Wembangomo til Discovery, og forteller samtidig at det er flere interesserte klubber, uten at han ønsker å gå nærmere inn på det.
Sett denne?

Håper Knutsen takker nei til RBK: – Hadde vært deilig

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51