25-år gamle Vajebah Sakor er klar for Brann etter at hans kontrakt med den greske klubben OFI Crete gikk ut tidligere i sommer. Sakor gikk tidlig ut av Norge og signerte for den italienske giganten Juventus. Nå er han Brann-spiller ut året.
– Vi har hentet Vajebah fordi vi står overfor en lang og viktig høstsesong. Han har mye erfaring for å være så ung, og han tilfører oss en kvalitet som vi får bruk for i kampene fremover. Han kan spille alle plasser på midtbanen og er dyktig til å komme til gode muligheter, sier sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen til klubbens hjemmeside.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
02/12/2022 KLOKKEN 14:49
25-åringen landet i Bergen på mandag og gjennomførte den medisinske testen samme dag.
Sakor selv forteller at han kjenner godt til hovedtrener Eirik Horneland fra tidligere.
– Brann er en stor klubb, og jeg synes det er en ære å få spille her. Jeg kjenner godt til Eirik Horneland fra tiden på U-landslaget, sier Sakor til klubbens hjemmeside.
Sett denne?

Bernt oppsummerer: – Kan ikke begynne å påstå at folk lyver

Sakor ble hentet til Juventus allerede som 15-åring, men ble ingen suksess i storklubben fra Torino. Sakor var Juventus-spiller fra 2013 til 2018, hvor han var på utlån til belgiske KWC Westerlo, hollandske Willem II, Vålerenga og IFK Göteborg, før han meldte permanent overgang til den svenske klubben. De siste to årene har han holdt til i Hellas hos OFI Crete.
I Hellas fikk Sakor 47 kamper og scoret fire mål. Da han var på lån til Vålerenga i 2016 ble det 21 kamper i Eliteserien på midtbanespilleren.
LES OGSÅ: Godset-juvel skrev ny kontrakt: – En lys fremtid
Tidligere i sommer trente Sakor med Vålerenga, men det var da ikke aktuelt for 25-åringen å signere for hovedstadsklubben.
– Vålerenga er greie og lar Vajebah trene med laget nå i en periode, noe vi setter stor pris på. Vajebah er ikke aktuell for comeback i Norge per dags dato, sa Sakors agent Mike Kjølø til Discovery i midten av august.
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
02/12/2022 KLOKKEN 14:30
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
01/12/2022 KLOKKEN 12:03