Populære sporter
All sport
Vis alt

Bodø/Glimt fortsetter kjøpefesten – to nye spillere bekreftet klare

Oppdatert 07/03/2023 klokken 16:51 GMT+1

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet i noen dager, men torsdag ble det omsider bekreftet. Bodø/Glimt henter den danske venstrebacken Adam Sørensen og KBK-spiss Faris Pemi.

Faris Pemi og Adam Sørensen (NTB/Getty).

Foto: NTB

Både Kristiansunds kraftspiss Faris Pemi Moumbagna og danske Lyngbys venstreback Adam Sørensen er klare for Glimt. Det ble omsider bekreftet på en pressekonferanse på Aspmyra torsdag.
Den 22 år gamle kameruneren Faris Pemi rykket ned med KBK på tampen av 2022, og noterte seg for fem mål og en målgivende på elleve kamper fra start for laget som til slutt rykket ned til OBOS-ligaen. Moumbagna returnerte til Kristiansund og norsk fotball i sommer etter et kort opphold i danske SönderjyskE.
Kraftspissen hadde i utgangspunktet kontrakt med KBK ut juli 2023, og ifølge Tidens Krav kjøper Bodø/Glimt kameruneren for mellom tre og fire millioner kroner.
– Jeg har alltid tenkt, siden jeg kom til Norge, at Bodø/Glimt er en stor klubb å spille for. Jeg ønsket veldig mye å komme til denne klubben, sier Pemi under pressekonferansen.

Ny forsvarsspiller

Den danske 22-åringen Adam Sørensen har siden starten av sin profesjonelle karriere spilt i Lyngby, hvor han i stor grad har vært fast inventar på venstrebacken.
Glimt prøvde seg også i fjor på dansken, men da uten hell. Nå er historien en annen. Etter en skufffende sesong i den danske Superligaen med bare en seier, tar Sørensen nå nye steg og flytter seg for første gang ut av Danmark.
Overgangssummen skal være på rundt 7,5 millioner danske kroner, ifølge bold.dk, som tilsvarer i overkant av ti millioner norske kroner.
– Det føles godt å være her. Dette har jeg gledet meg til lenge. Vi har hatt dialog de siste vinduene, men en korsbåndskade har gjort at jeg hadde behov for å spille kamper hjemme i Danmark for å bli helt frisk. Når dialogen åpnet igjen nå, kjente jeg at det var på tide å dra, forklarer Sørensen til sin nye klubb.

Fem signeringer i januar

Moumbagna og Sørensen føyer seg inn i rekken av spillere som har ankommet Aspmyra dette vinduet. Glimt har allerede hentet Fredrik Andre Bjørkan tilbake, i tillegg til at landslagsback Omar Elabdellaoui har skrevet under på en avtale med fjorårets serietoer.
Tidligere denne uken ble det klart at Odin Bjørtuft er Glimts nye tilskudd i midtforsvaret.
Det er ventet at Adam Sørensen og Fredrik Andre Bjørkan skal kjempe om plassen på venstrebacken i det som begynner å se ut som et slagkraftig Glimt-lag inn mot 2023-sesongen.
Bodø/Glimt reiser til Spania for å terpe formen før polske Lech Poznan venter i Conference League 16. februrar. Planen er å tilbringe tre uker på Alicante.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame